Deželak junak se je ustavil v Prlekiji, kjer so ga bučno sprejeli

V Ljutomeru so ga na Glavnem trgu pozdravili številni občani, kamor je prikolesaril z Denisom Avdićem.

Prlekija-on.net, nedelja, 5. junij 2022 ob 19:48
Deželak junak v Ljutomeru

Deželak junak v Ljutomeru

Miha Deželak - Deželak = junak se je tudi letos odpravil na svojo plemenito dobrodelno pot po Sloveniji, že 8. leto zapored. Zgodba se je začela leta 2015, ko je v prvi akciji bilo zbranih 42.495 evrov, leta 2021 pa smo Slovenci za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin zbrali že kar 821.044 evrov.

Miha se je na svojo plemenito dobrodelno pot po Sloveniji odpravil tudi letos. Izziv bo tokrat še daljši, saj se je na pot odpravil v sredo, 1. junija, na cilj pa bo prispel deset dni pozneje, v petek, 10. junija. Vmes se je v nedeljo, 5. junija, ustavil tudi v Prlekiji, kjer je imel postojanke v Ljutomeru, Ivanjkovcih in Ormožu.

V Ljutomeru so ga na Glavnem trgu pozdravili številni občani, med njimi tudi podžupana Občine Ljutomer, Janko Špindler in Niko Miholič, ki sta mu ob tej priložnosti podarila manjšo pozornost. "Hvala Miha, da svojo pot vedno načrtuješ tudi skozi Ljutomer, saj smo prav tukaj doma srčni in dobri ljudje, kot si ti. Letošnje leto imamo v Ljutomeru »Leto prleških vrednot in kulture vina«, ti si vsekakor s svojimi dejanji in dobroto zaslužiš, da te razglasimo za Prleka. Velik poklon tvojemu delu," je med drugim povedal podžupan Špindler.

Miha se je nato ob bučni podpori podal proti Ivanjkovcem in naprej proti Ormožu. Peta etapa se je sicer pričela v Moravskih Toplicah, kjer se je Deželaku pridružil tudi Denis Avdić. Zatem se je ekipa napotila do Murske Sobote in se ustavila pred rekreacijskim parkom Fazanerija. Nato so krenili do Ljutomera in naprej do Ivanjkovcev, Ormoža in Majšperka. Predzadnji postanek je bil v Slovenski Bistrici, zaključek pa v Slovenskih Konjicah.

Tudi letos je v ospredju akcije dobrodelnost. Ob poti namreč zbirajo dobrodelne prispevke s pomočjo poslušalcev Radia 1. Prav tako pa prispevke zbirajo prek SMS številke 1919 s ključnima besedama POMAGAM1 in POMAGAM5. Akcija Deželak = Junak je postala tradicionalna akcija Radia 1 in ena najbolj odmevnih akcij, ki jih je radio pripravil do sedaj.



Več v Družabno