Meteorna voda zalivala objekte in ceste

V torek zvečer nas je ponovno zajelo neurje z močnejšim dežjem. Poročajo o številnih intervencijah na vzhodu države.

Prlekija-on.net, sreda, 8. junij 2022 ob 07:58
Neurje v Okoslavcih

Neurje v Okoslavcih

V torek proti večeru je naše kraje zajelo neurje z močnejšimi nalivi, meteorna voda pa je ponekod poplavljala ceste in objekte. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so na območju občine Gornja Radgona gasilci PGD Spodnji Ivanjci v kraju Spodnji Ivanjci s ceste odstranili podrto drevo. Na območju občine Sveti Jurij ob Ščavnici so gasilci PGD Rožički vrh-Stanetinci in Sveti Jurij ob Ščavnici prečrpali meteorno vodo iz dveh objektov, gasilci PGD Grabonoš pa očistili ceste od naplavljenega blata.

V spodnji galeriji je nekaj fotografij iz Okoslavcev, ki nam jih je posredoval bralec Miha.

Objavil/a Miha Miha Klobasa dne Torek, 07. junij 2022

Številne intervencije na vzhodu države

Na območju občine Ljutomer so gasilci PGD Mala Nedelja v kraju Mala Nedelja iz poplavljene kleti objekta prečrpali meteorno vodo. Tudi na območju občine Središče ob Dravi so bili aktivirani gasilci, ki so odpravljali posledice neurja.

Na območju mestne občine Murska Sobota so gasilci PGD Murska Sobota prečrpavali meteorno vodo na dveh lokacijah v Murski Soboti. Na območju občine Moravske Toplice so gasilci PGD Moravske Toplice prečrpali vodo iz hiše v Moravskih Toplicah, gasilci PGD Bukovnica pa v kraju Bukovnica postavili protipoplavni nasip in preprečili vdor vode. Na območju občine Puconci so gasilci PGD Zenkovci v kraju Zenkovci prečrpali meteorno vodo iz stanovanjskega objekta ter preprečili nadaljnji vdor vode v objekt. Na območju občine Rogašovci so gasilci PGD Sveti Jurij očistili približno 200 metrov ceste.

Dejvid Kšela nam je iz okolice Ljutomera poslal fotografijo drobne toče, ki je padala ob močnejši nevihti s silovitim nalivom. Fotografija prihaja iz Križevcev pri Ljutomeru.

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 07. junij 2022

Na območju občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah so zabeležili en dogodek (podrto drevo na cestišču). Aktivirano je bilo prostovoljno gasilsko društvo Sveta Trojica v Slovenskih goricah. Na območju občine Šentilj so zabeležili dva dogodka (poplavljen objekt in odkrita streha). Aktivirano je bilo prostovoljno teritorialno gasilsko društvo Ceršak. Na območju mestne občine Ptuj so zabeležili en dogodek. Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva. Tudi na območju občine Cirkulane so zabeležili prijavo dveh dogodkov. Aktivirali so Prostovoljna teritorialna gasilska društva.

Na območju občine Kungota so zabeležili dva dogodka (meteorna voda ogroža hišo in poplavljen objekt). Aktivirani sta bili prostovoljni teritorialni gasilski društvi Spodnja in Zgornja Kungota. Na območju mestne občine Maribor so zabeležili dva dogodka (meteorna voda ogroža hiše). Aktivirani so bili gasilci JZ GB Maribor in PGD Kamnica ter pripadniki CZ Mestne občine Maribor. Na območju občine Rače-Fram so zabeležili dva dogodka (poplavljen objekt in pretrgani električni vodi). Aktivirano je bilo prostovoljno teritorialno gasilsko društvo Rače. Na območju občine Slovenska Bistrica so zabeležili tri dogodke (meteorna voda ogroža hišo, poplavljen večji objekt, podrto drevo). Aktivirani sta bili prostovoljni teritorialni gasilski društvi Slovenska Bistrica in Zgornja Bistrica.

Nevšečnosti so bile zabeležene še v številnih drugih občinah v vzhodni Sloveniji.

Intervencije gasilcev
Intervencije gasilcev na vzhodu, vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Ponoči se bo spet pooblačilo, padavine bodo nad večjim delom države

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) so v sredo še sprva oblačno z rahlim dežjem, ki bo dopoldne od zahoda povsod ponehal. Popoldne se bo delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem okoli 26 °C. Ponoči se bo postopno spet pooblačilo. Krajevne padavine in posamezne nevihte se bodo zjutraj razširile nad večji del Slovenije. Jutranje temperature bodo od 10 do 16 °C.

V četrtek bo oblačno in deževno. Popoldne bodo padavine slabele in do večera večinoma ponehale. Zapihal bo severni veter, ki bo močnejši na severu in vzhodu države. Temperature bodo od 12 do 18, na Primorskem do 20 °C.

V petek bo pretežno oblačno, a povečini suho vreme. Marsikje bo pihal okrepljen severni veter. V soboto bo sončno in topleje, veter bo oslabel.



Več v Narava