V Ljutomeru zadonela skupna pesem otrok

Zborovski BUM je veličasten povratek slovenskih osnovnošolskih pevskih zborov na oder, po skoraj treh letih odsotnosti zaradi epidemije.

Prlekija-on.net, nedelja, 12. junij 2022 ob 08:52
Območni zborovski BUM

Območni zborovski BUM

Zaradi omejitev, ki so prevladovale v zadnjih dveh letih, so bile vaje zborov omejene. Skupnih vaj ni bilo. Po šolah so se zelo trudili, da bi petje ohranili in to jim je uspelo. Tako so letos namesto območnih revij pevskih zborov, organizirani Območni zborovski BUMi, ki potekajo po vsej Sloveniji. V Ljutomeru so otroci zapeli skupaj s svojimi pevskimi prijatelji v župnijski cerkvi Sv. Janeza Krstnika. Sprva je sicer bilo predvideno, da bi otroci zapeli na Glavnem trgu, a je prireditev zaradi slabega vremena bila prestavljena v cerkev. Zborovski BUM je veličasten povratek slovenskih osnovnošolskih pevskih zborov na oder, po skoraj treh letih odsotnosti zaradi epidemije. V 60 krajih naše države bo skupni program zapelo 583 zborov, združenih po območjih.

V Ljutomeru so zapeli MPZ LA-TI-DO OŠ Križevci (zborovodkinja Renata Mikl), OPZ in MPZ OŠ Mala Nedelja (zborovodkinja Sandra Hanžič), OPZ in MPZ OŠ Veržej (zborovodja Zoran Repija), OPZ, MPZ OŠIC Ljutomer in OPZ Podružnice OŠIC Cven (zborovodja Vito Žerdin), Cici OPZ OŠIC Ljutomer (zborovodkinja Martina Kuzma). Tako je skupaj zapelo preko 260 otrok. Vse izvajalce je na klavirju spremljala Julija Kunova, združenim zborom pa sta dirigirala Felicita Heric Taškov in Vito Žerdin.

Organizatorica dogodka je bila Območna izpostava JSKD Ljutomer v sodelovanju s sodelujočimi Osnovnimi šolami in Občinami Ljutomer, Križevci in Veržej.

Foto in video: Nuša Novak



Več v Kultura in izobraževanje