V avtodomu zasegli prepovedano drogo

Dva Francoza v avtu prevažala prepovedano drogo, Mariborčan na njivi gojil konopljo

Prlekija-on.net, torek, 9. avgust 2011 ob 14:523
Policisti in kriminalisti so v sodelovanju s cariniki 27. julija 2011 na avtocestnem počivališču v bližini Murske Sobote zaustavili in kontrolirali tovorni avtomobil, ki je preurejen v avtodom.

Na vozilu so bile nameščene francoske registrske tablice. V avtomobilu sta se vozila 32- in 33-letni moški, oba državljana Francije.

Pri pregledu avtomobila je bilo v vozilu najdeno in zaseženo 390 gramov prepovedane droge opij, 3 vrečke obrezanih makovih glavic in 3 grame halucinogenih gobic.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami sta bila tujca s kazensko ovadbo privedena pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zoper oba odredil pripor.

Na njivi gojil konopljo
5. avgusta, ob 15. uri, so policisti Policijske postaje Podlehnik v bližini stanovanjske hiše v bližini Podlehnika prijeli moškega, ki je na njivi, posajeni s koruzo, obdeloval nasad zelenih rastlin. Ugotovili so, da gre za 34-letnega moškega iz Maribora. V bližini so prijeli tudi 39-letno žensko iz Maribora. Oba so pridržali.

Na polju so policisti našli 225 sadik konoplje, višine od 80 do 240 cm, na domu moškega pa še 45 sadik. Predmete so zasegli in odvzeli primerjalne vzorce za preliminarno testiranje.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja kaznivega Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog bodo zoper moškega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.


Več v Črna kronika