V Ormožu pripravili občinsko proslavo ob dnevu državnosti in odprli Festival Ormoško poletje

Na predvečer dneva državnosti, je v Ormožu pred Grajsko pristavo potekala osrednja občinska proslava, uradno pa so odprli tudi Festival Ormoško poletje, ki bo letos potekal od 24. junija do 8. julija.

Prlekija-on.net, sobota, 25. junij 2022 ob 12:34
Občinska proslava ob dnevu državnosti v Ormožu

Občinska proslava ob dnevu državnosti v Ormožu

V petek, 24. junija, na predvečer dneva državnosti, je v Ormožu pred Grajsko pristavo potekala osrednja občinska proslava. Himno je odigral trobilni kvartet Glasbene šole Ormož, slavnostni govornik pa je bil župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak. Župan je med drugim povedal, da so pred 31. leti bili ljudje, ki so postavljali temelje državnosti in demokracije v Sloveniji. "Bili so ljudje, ki so izpostavljali svoja življenja za ta največji korak v zgodovini Slovencev. Borili so se za našo državo, za našo domovino, za naš slovenski jezik, za naše otroke, za našo prihodnost, za naš ponos, katerega pokažemo, ko ponosno dvignemo zastavo in prisluhnemo naši himni." Poudaril je, da bodimo hvaležni vsem, ki so se borili za samostojno Slovenijo: "ohranjajmo spomin na te dogodke, naj generacije, ki prihajajo za nami poznajo ta veličasten del naše skupne zgodovine, najpomembnejši del zgodovine Slovenk in Slovencev. Naša domovina je Slovenija, dom pa je naša občina Ormož."

V kulturnem programu sta nastopila Sandra Kumer, ki je predstavila svoji dve pesmi Rumena dežela in Povodni mož ter učenec 5. razreda GŠ Ormož, Aljoša Borštnar, ki je ob klavirski spremljavi pianistke Lare Juvančič na saksofon odigral skladbo Rondo.

Festival Ormoško poletje

Pričenja se Festival Ormoško poletje


Po proslavi so odprli tudi Festival Ormoško poletje, ki bo letos potekal od 24. junija do 8. julija, v okviru festivala pa bo potekalo devet prireditev. Le-te je predstavil direktor Javega zavoda za turizem, kulturo in šport Občine Ormož, Andrej Vršič.

Sledil je koncert Pihalnega orkestra Glasbene šole Ormož pod vodstvom dirigenta Vladimirja Krničarja, ki so se predstavili s koncertom slovenskih popevk. Zapele so učenke pevskega oddelka GŠ Ormož, Karmen Hanželič, Eva Kosi in Maja Gajser ter tudi dirigent Krničar.

Zvečer so se nato na ulice Ormoža podali tekači in tekačice v okviru 19. Ormoškega nočnega uličnega teka. V soboto sledi Rožmarinkin festival, sprejem za najmlajše otroke ter otroška predstava.

Celoten program najdete v povezanem članku.

Foto: Špela Jambriško

19. Ormoški nočni ulični tek

V petek zvečer ormoške ulice zavzeli tekači in tekačice




Več v Kultura in izobraževanje