Ob močnem dežju in neurjih nekaj nevšečnosti; drevo padlo na vozilo

Gasilci PGD Sveta Ana so razžagali in odstranili podrto drevo čez cesto, gasilci PGD Cankova pa so odstranili podrto drevo, ki je padlo na osebni avtomobil.

Prlekija-on.net, torek, 5. julij 2022 ob 10:34
Objavil/a PGD Cankova dne Ponedeljek, 04. julij 2022

Drevo je padlo na vozilo

Tudi severovzhod Slovenije so v noči na torek zajela neurja z močnejšim dežjem, kot je bilo napovedano. Uprava RS za zaščito poroča o nekaj intervencijah. Do 10:20 so na območju občine Sveta Ana zabeležili eno prijavo dogodka. Aktivirali so eno prostovoljno gasilsko društvo. Gasilci PGD Sveta Ana so razžagali in odstranili podrto drevo čez cesto.

Objavil/a PGD Sveta Ana dne Torek, 05. julij 2022

V času neurij so do 10:20 na območju občine Cankova zabeležili eno prijavo dogodka. Aktivirali so eno prostovoljno gasilsko društvo. Gasilci PGD Cankova so bili obveščeni o podrtem drevesu na regionalni cesti Krašči - Cankova. Ob prihodu na kraj je drevo ležalo na strehi osebnega avtomobila. Gasilci PGD Cankova so podrto drevo odstranili ter do prihoda policije usmerjali promet.

Objavil/a PGD Cankova dne Ponedeljek, 04. julij 2022

Nekaj intervencij je bilo še na Koroškem ter na širšem Štajerskem.

Popoldne bo še nastalo nekaj neviht, v četrtek ponovno dež

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v torek delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bo še nastalo nekaj neviht predvsem v južni polovici države. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V sredo bo precej jasno, ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 25 do 31 °C.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Že dopoldne bo občasno deževalo, popoldne pa bodo nevihte prehodno zajele večji del države. V petek bo delno jasno.



Več v Narava