To soboto nam bodo postregli na Odprti kuhni

Ptuj je edino mesto, ki ga karavana Odprte kuhne obišče tudi sredi poletja, gostovanje pa bo tokrat potekalo že desetič.

Prlekija-on.net, torek, 19. julij 2022 ob 11:07
Odprta kuhna

Odprta kuhna

Obedovalnice z vseh koncev Slovenije bodo to soboto, 23. julija, na Mestnem trgu na Ptuju znova predstavile pisano ponudbo izvrstnih jedi in pričarale celo mavrico okusov. Priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki jo tudi letos v sklopu festivala Arsana organizirajo v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj, bo na sprehod med stojnicami vabila med 11. in 21. uro.

Ptuj je edino mesto, ki ga karavana Odprte kuhne obišče tudi sredi poletja, gostovanje pa bo tokrat potekalo že desetič. »Poletni obisk na Ptuju je za Odprto kuhno postal stalnica, od leta 2017 pa se je obiskovalcem na Mestnem trgu predstavilo že več kot 50 različnih ponudnikov. Hvaležni smo za dobro sodelovanje in predvsem za topel sprejem obiskovalcev. Verjamem, da bo tudi tokrat vzdušje odlično,« je med pripravami povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Kaj boste lahko pokusili?

Odprta kuhna bo tudi tokrat poskrbela za izjemen nabor dobrot in pijač, ki jih bo pripravljalo več kot dvajset obedovalnic iz vse Slovenije. Zvedavi jedci se bodo lahko pomudili ob številnih stojnicah s ponudbo najokusnejših zakladov svetovne kulinarike, izbrali kakšno domačo jed, uživali v dobrotah z žara in sodobnih pouličnih prehranskih domislicah ter se za zaključek še posladkali.

Poleg šmorna, rezancev, skled in zvitkov vseh vrst, rebrc, steakov in drugih vselej priljubljenih jedi bodo obiskovalci lahko prvič poskusili tudi naslednje dobrote: Majaronka se bo predstavila s slastnimi štručkami z raznovrstnimi dodatki, slavnimi siciljanskimi ocvrtimi arančini ter sladolednimi sendviči. Pri babici Marici bodo stregli perutničke ter štručke s pečenko ali zajcem, ekipa Birdie Foodielab pa bo jedce gotovo navdušila s svojim smash burgerjem. Obed bodo obiskovalci lahko pospremili z izborom vrhunskih vin, kraft piva, džina in drugih osvežujočih pijač.

Tudi letos bodo vse jedi in pijače postrežene izključno v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, saj je skrb za okolje eno glavnih vodil organizatorjev.

Foto: Odprta kuhna



Več v Družabno