Motorist zapeljal skozi rdečo luč in v smrt

Voznik tovornega vozila po trčenju ni ustavil in ostal na kraju prometne nesreče

Prlekija-on.net, nedelja, 14. avgust 2011 ob 18:08
Policija

Policija

V soboto, 13. avgusta, nekaj pred tretjo uro zjutraj je 42-letni moški iz okolice Maribora z motornim kolesom zapeljal skozi rdečo luč na semaforju in trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljalo v križišče.

42-letnik je vozil motorno kolo Yamaha TDM 900, po Miklavški cesti v Spodnjih Hočah, iz smeri Rogoze proti Zgornjim Hočam. V semaforiziranem križišču z Ljubljansko cesto ni upošteval rdeče luči na semaforju v smeri njegove vožnje in je zapeljal v križišče, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Takrat je po Ljubljanski cesti, iz smeri Slivnice proti Mariboru, pripeljal 26-letni voznik tovornega vozila Scania s priklopnikom iz Madžarske. Voznik motornega kolesa je s prednjim delom motornega kolesa trčil v desno bočno stran tovornega vozila. Po trčenju je voznik motornega kolesa padel na vozišče, motorno kolo pa je zadelo v robnik pločnika in drog semaforja ter se vnelo. Voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče umrl, voznik tovornega vozila pa po trčenju ni ustavil in ostal na kraju prometne nesreče, ampak je z vožnjo nadaljeval v smeri Maribora.

Ob 4.10 so ga policisti izsledili v bližini naselja Turnišče. Voznika so pridržali in ga bodo z obdolžilnim predlogom privedli k dežurnemu sodniku za prekrške.


Več v Črna kronika