Anonimnega prijavitelja motil hrup skupine ljudi

Na kraju so policisti ugotovili, da so osebe praznovale rojstni dan, pri tem pa bile nekoliko glasnejše. Na početje so bile opozorjene, kar so tudi upoštevale.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. avgust 2022 ob 09:28
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 29. julija, ob 15.13 so bili obveščeni o prepiru med bratoma. Zoper kršitelja sledi odločba v t.i. hitrem postopku po ZJRM-1.

Ob 19.00 so kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Na kraju je bil z voznikom opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je vozniku bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 21.13 so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije, do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Povzročitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog.

V soboto, 30. julija, ob 18.00 so obravnavali kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe, kjer je znana oseba udarila oškodovanca po glavi in ga telesno poškodovala. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 18.30 so obravnavali prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo, v kateri je bil sam udeležen voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, kjer je zapeljal iz vozišča in trčil v ograjo. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče, preizkus alkoholiziranosti je bil negativen. Vozniku je bil Izdan plačilni nalog.

Ob 00.20 so bili obveščeni o hrupu skupine ljudi, ki je motil anonimnega prijavitelja. Na kraju so policisti ugotovili, da so osebe praznovale rojstni dan, pri tem pa bile nekoliko glasnejše. Na početje so bile opozorjene, kar so tudi upoštevale.

Ob 23.52 je patrulja v cestnem prometu opravila kontrolo voznika osebnega avtomobila, katerega rezultat preizkusa alkoholiziranosti v izdihanem zraku je pokazal 0.77 mg/l alkohola. Vozniku je bila prepovedana vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje ter odrejeno pridržanje na PP Ormož do 12 ur. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžili predlog.

V nedeljo, 31. julija, ob 5.50 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na eni od ormoških ulic. Obema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog zaradi kršenja določil ZJRM-1.

Ob 5.25 so bili izven naselja Središče ob Dravi prijeti trije tujci, kateri so pred tem nedovoljeno vstopili v Republiko Slovenijo. Vsi tujci so bili odpeljani v Azilni dom, saj so zaprosili za mednarodno zaščito.

Ob 17.19 so policisti imeli v postopku voznika kolesa s pomožnim motorjem, ki je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.



Več v Črna kronika