Aljaž Hecl v kategoriji U15 izmed 44 tekmovalcev zasedel skupno deveto mesto

Svetovno prvenstvo v športnem ribolovu za mlade: Ekipno je Slovenija v U15 dosegla 5. mesto, prav tako je Slovenija dosegla ekipno 5. mesto pri skupini U20.

Prlekija-on.net, nedelja, 14. avgust 2022 ob 19:45
Svetovno prvenstvo v športnem ribolovu za mlade

Svetovno prvenstvo v športnem ribolovu za mlade

Končano je svetovno prvenstvo v športnem ribolovu s plovcem za mlade. Tokrat je SP gostila Slovenija v Radečah na eni najlepših tras v Evropi na reki Savi, tekmovalci pa so tekmovali v treh starostnih skupinah U25, U20 in U15.

Na SP so pomursko regijo zastopali trije tekmovalci in sicer Aljaž Hecl (U15, RD Radgona), Mihael Kukovec (U25, RD Radgona) in Peter Nagy (U25, RD Lendava). 

Tekmovanje je potekalo dva dni. V kategoriji U15 je Aljaž Hecl izmed 44 tekmovalcev zasedel skupno deveto mesto, ekipno pa je Slovenija dosegla 5. mesto,  prav tako je Slovenija dosegla ekipno 5. mesto pri skupini U20, kjer je Klemen Šoštar Rožič (RD Novo Mesto) dosegel posamično 3. mesto.

V U25 smo sicer imeli dva tiha favorita za medaljo pa se ni izšlo po načrtih in nista dosegla vidnejših rezultatov. Tu velja omeniti Mihaela Kukovca (RD Radgona), ki je že večkrat osvojil medalje na velikih tekmovanjih, tudi na SP in velja za enega najboljših ribičev na svetu.



Več v Šport