Družinsko podjetje MT – RUDOLF iz Radoslavcev prejelo zlato medaljo na sejmu AGRA v Gornji Radgoni

Strokovno komisijo so prepričali z mešalcem za pripravo krmnih mešanic, drobilcem zrnja in mlinom z zalogovnikom.

Branko Košti, torek, 23. avgust 2022 ob 19:00
Zlata medalja za podjetje MT Rudolf

Zlata medalja za podjetje MT Rudolf

Pod okriljem jubilejnega, 60. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, je 18. in 19. avgusta potekalo 40. mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme. Strokovna komisija v sestavi: predsednik doc. dr. Marjan Janžekovič ter člana: doc. dr. Peter Vindiš in doc. dr. Peter Berk, vsi iz Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor, je ocenila 38 eksponatov, ki jih je na tekmovanje prijavilo 20 podjetij, ter podelila 22 zlatih, 12 srebrnih in 4 bronaste medalje.

Med dobitniki zlatih medalj je tudi družinsko podjetje MT RUDOLF d.o.o. iz Radoslavcev, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo naprav, strojev in opreme za krmljenje živali v perutninarstvu in prašičereji. Strokovno komisijo so prepričali s tremi svojimi izdelki, ki so bili ocenjeni kot celota in sicer: mešalcem za pripravo krmnih mešanic, drobilcem zrnja-mlinom za mletje - kladivarjem in drobilcem zrnja - mlinom z zalogovnikom.

Začetki podjetja MT RUDOLF segajo v leto 1983, ko je Emilijan Rudolf ustanovil Strojno ključavničarstvo Rudolf kot dopolnilno dejavnost. Vendar ga je povpraševanje in s tem povečan obseg dela že čez pet let, leta 1988, pripeljalo do odločitve za samostojno podjetniško pot, katero je uspešno opravljal vse do upokojitve leta 2017. Od takrat družinsko podjetje MT - RUDOLF d.o.o. uspešno vodi hčerka Monika Rudolf Tomanič, prav tako samostojna podjetnica.

Poslovanje podjetja se je pričelo s popravilom kmetijske mehanizacije, ob obiskovanju kmetij so ugotovili potrebe po strojih in napravah, s katerimi bi si lahko kmetje olajšali delo. Leta 1993 so pričeli z izdelavo polžnih transporterjev za transportiranje sipkih materialov za kmetijstvo in tudi za industrijo. Sedaj poleg teh izdelujejo mline, mešalce, valjčne gnetilnike, opremo za CO2 silose in drugo.

Eden glavnih elementov vizije podjetja je bila in je še danes fleksibilnost. Podjetje se uspešno prilagaja potrebam trga in se hitro odzove spremembam na gospodarskem parketu. S tem, s svojimi kvalitetnimi izdelki ter ugodnimi in cenovno dostopnimi rešitvami, si je podjetje MT Rudolf ustvarilo prepoznavnost na trgu.



Več v Gospodarstvo