Tudi letos so otroci iz UE Ljutomer uživali v Baški

Iz UE Ljutomer se je izmena vrnila domov 20.08.2022. Zdravstvenega letovanja se je letos udeležilo kar 102 otroka.

Prlekija-on.net, četrtek, 1. september 2022 ob 16:23
Baška 2022

Baška 2022

Izmena letošnjega zdravstvenega in humanitarnega letovanja v Baški 2022 je potekala 10.8.-20.8.2022. Iz UE Ljutomer se je izmena vrnila domov 20.08.2022. Zdravstvenega letovanja se je letos udeležilo kar 102 otroka.

Za njih je skrbelo 12 vodnikov, pedagoška vodja izmene Anita Ketiš, koordinatorka in pomočnica pedagoške vodje izmene Bojana Gošnjak, zdravnica dr. med. spec. druž. med. Manja Budja, dip. medicinska sestra Barbara Gošnjak.

Prvi dan prihoda v Baško nas je pričakalo valovito morje, kar še je posebej razveselilo vse otroke v času popoldanskega kopanja. Že prvo večer smo izvedli prvo prireditev in sicer spoznavni večer, da so se skupine otrok med sabo malo spoznale in sklenile nova prijateljstva.

Na samem letovanju smo bili zelo športno dejavni, čeprav smo tokrat bili brez športnega animatorja smo izvedli športne igre za male in velike skupine, tekmovanje v skokih za fante in punce iz skakalnice, igrali smo nogomet, odbojko in med dvema ognjema. Spomnili smo se tudi še iger iz vrtca, kot npr.: kdo se boji črnega moža in kraljica koliko je ura. Veliko otrok se je tudi opogumilo za vožnjo po toboganih, kakor tudi za skakanje po napihljivih vodnih igralih. Za otroke smo organizirali tudi večerno kopanje in tekmovanje v gradnji gradov. V času počitka so otroci obiskovali knjižnico, igrali namizni tenis ter se udeleževali različnih športnih, ustvarjalnih in plesnih delavnic. Nekateri otroci so se v času letovanja v Baški naučili plavanja in izgubili strah pred morsko vodo, se potapljali in iskali školjke.

Slabo vreme smo izkoristili za pohod do obeh cerkvi na desnem in levem bregu Baške. V zgodnjih jutranjih urah smo organizirali tudi pohod na hrib na Mesec. Za pohod se je prostovoljno odločilo 19 najbolj pogumih otrok in voditeljev, kjer smo tudi pričakali sončni vzhod. Otroke smo še razveselili s panoramsko vožnjo z ladjico do Golega otoka ter nazaj v Baško. Izvedli smo tudi hawajski večer, kakor tudi zadnji dan zaključni večer, kjer smo se poslovili od te naše lepe Baške.

To leto ste vse naše dejavnosti lahko tudi spremljali na Facebook strani DPM LJUTOMER, kjer najdete tudi slike in posnetke naših dnevnih dejavnosti.

Na koncu bi se še zahvalili vsem sponzorjem, ki so nam pomagali, da smo lahko otrokom omogočili to nepozabno letovanje v Baški 2022:

LEKARNA LJUTOMER; KRKA D.D. NOVO MESTO; RADENSKA D.O.O. RADENCI; KARBA MGE. D.O.O. LJUTOMER; MAKOTER, SLAŠČIČARNA VERŽEJ.

Hvala tudi vsem sponzorjem in posameznikom, ki niso želeli biti imenovani.

Zapisala: Anita Ketiš
Foto: Bojana Gošnjak in Barbara Gošnjak



Več v Družabno