Mladoletna vandala uničevala avtomobile

Skupna premoženjska škoda je ocenjena na 4000 evrov

Prlekija-on.net, torek, 23. avgust 2011 ob 11:501
Lendavski policisti so 14. avgusta 2011 v nočnem času sprejeli obvestilo, da je v Turnišču na javni prireditvi poškodovanih več parkiranih osebnih avtomobilov so sporočili iz PU Murska Sobota.

Takoj po prijavi so policisti odšli na kraj. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so ugotovili, da so na sedmih avtomobilih, ki so parkirani ob cesti v bližini prireditvenega prostora, zlomljena vetrobranska stekla, iz treh avtomobilov pa so bile ukradene tudi oznake za znamko vozila.

Stekla je storilec lomil tako, da je skočil na pokrov motorja in z brcami razbil vetrobransko steklo. Neznani storilec je poškodoval tudi steklo na lesenem kiosku v bližini prireditvenega prostora. Skupna premoženjska škoda je ocenjena na 4000 evrov.

Kmalu po prijavi so policisti v istem naselju izsledili dva mlajša mladoletnika, ki sta utemeljeno osumljena storitve opisanih dejanj. Pri njima so našli in zasegli tudi ukradene označbe za znamko vozila. Mladoletna storilca sta kot motiv za storitev navedla vandalizem. Oba mladoletna osumljenca bodo policisti kazensko ovadili.


pravični torek, 23. avgust 2011 ob 23:45

Kje so dobri stari časi, ko smo še imeli MILIČNIKE?

Takrat ta vandala ne bi bilo potrebno kazensko ovaditi, ker bi celoten proces speljali MILIČNIKI sami.

Seveda mulcema NIKOLI več ne bi prišlo na misel, da bi kaj takega počela.

Mimogrede se take stvari niso dogajale, ker je že sama misel na MILIČNIKE bila dovolj, da si je vsak vandal premislil.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Več v Črna kronika