Novi programi za mlade, nove še večje priložnosti in nepozabni spomini

Z mladimi so se družili pod naslovom Bodi sprememba: RECIKLIRAJ! V sklopu katerega so se učili kako naš planet ohraniti čim bolj zelen za vse prihodnje generacije.

Prlekija-on.net, sreda, 14. september 2022 ob 10:05
Erasmus+ Mladinska izmenjava

Erasmus+ Mladinska izmenjava

Pa je minil, naš čisto prvi projekt Erasmus+ Mladinske izmenjave, kot organizacije gostiteljice. Z mladimi smo se družili pod naslovom Bodi sprememba: RECIKLIRAJ! V sklopu katerega smo se učili kako naš planet ohraniti čim bolj zelen za vse prihodnje generacije.

Pri projektu so sodelovale 4 države in 5 organizacij; Slovenija - Mladinski svet Ljutomer, Mladinski center Prlekije; Grčija - MARKET PRODUCERS ORGANIC PRODUCTS; Poljska - FUNDACJA WSPIERANIA ROZWOJU MEDEINA; Španija - Muévete por Europa. Za mlade smo pripravili pester urnik, v sklopu katerega so potekale aktivnosti na temo projekta. Tako smo med drugim, spoznali trgovino brez
embalaže, center ponovne uporabe, stare slovenske obrti, projekt »viški hrane«, življenje nekoč v prazgodovini, domače, naravne izdelke, spoznali gostujoče države in njihov pogled na temo projekta. Rezultati projekta se že odražajo v povratnih informacijah mladih in sodelujočih partnerskih organizacijah. Veseli nas, da je tema projekta med mladimi »živa«, in da je mladim zares pomembno v kakšnem okolju živijo. Tekom trajanja aktivnosti smo spoznali mnogo pomembnih informacij, med drugim to, da je Slovenija na samem vrhu med državami, ki skrbijo za okolje, ne onesnažujejo in reciklirajo. Povpraševanje po prijavah na sodelovanje pri projektu je bilo res veliko, zato razmišljamo, da bi v tej smeri tudi nadaljevali, povabili še druge države, da nas kaj novega naučijo na teh področjih, ki so še kako zelo pomembna za naš planet in vse naše prihodnje generacije.

Pri izvedbi aktivnosti je sodelovalo veliko akterjev, za kar se jim globoko zahvaljujemo. Z njihovim sodelovanjem in doprinosom smo tako projekt lahko izpeljali zelo kakovostno.

HVALA VAM - Glavna zahvala gre MOVIT, projektnim partnerjem, Projektno zeleni hostel Mladinski center Prlekije - PC NVO, so.p., MK Pürga, Občina Ljutomer, Občina Razkrižje, TIC Ljutomer, Letno kopališče Ljutomer, Znanje za življenje - Andrej Pešec, Naša Bauta, Mensana - CPPU Pohištvo, Hiša Sadeži družbe MS, Monika Sandreli, Radio Romic, Murski val, Neja Gospodarič, Društvo Mura Rafting Grlava, Kovaški in kolarski muzej družine Horvat, Jasmina Kotnik, SDPVN- Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev, Petra Pleh, Športno kinološko društvo Ljutomer-Križevci , Darko Kolarič, Dejan Stajnko z družino, Janez Vencelj, Mizarstvo Marič Zdravko Marič s.p., Biroprodaja, Slovenske železnice, Gostišče Zvezda Ljutomer in nenazadnje tudi hvala vsem prostovoljcem, ki ste nam tekom aktivnosti res nesebično ponudili svojo pomoč in prosti čas namenili sodelovanju z nami.

Ekipa Mladinski svet Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje