»Skupaj se imamo res dobro« v našen vrteci

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja.

Prlekija-on.net, torek, 11. oktober 2022 ob 09:53
Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Letošnji Teden otroka je zaznamoval moto: »SKUPAJ SE IMAMO DOBRO!«
Potekal je od ponedeljka, 3.10. do petka 7.10. 2022.

Današnji čas še kako dobro odraža to, da otroci najbolj hrepenijo po prijateljstvu in po tem, da se imajo dobro s sovrstniki, ki jim zaupajo, zato se osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave. Navdih za temo v letošnjem letu najdemo v naslovu pesmi "Skp se mava dobr" avtorja NIPKE-ja, ki je pri otrocih zelo priljubljen in bo letos ambasador Tedna otroka.

Kot protiutež vsakodnevnim stalnicam, smo tudi v našem vrtcu želeli poudariti pomen druženja, skupne igre, prijateljstva, igrivosti, sproščenosti, razigranosti...zato smo se v Tednu otroka tokrat posvetili naslednjim aktivnostim:

  • V ponedeljek smo ustvarjali na VRTILJAKU USTVARJALNOSTI. Ustvarjali smo za natečaj Zdravka Lidla, ki je bil razpisan prav v namen Tedna otroka.
  • Popoldan smo se družili skupaj s starši ob pečenih kostanjih in odtekli KOSTANJČKOV TEK malih in velikih.
  • V torek smo v naši novi telovadnici vrtca uprizorili MINI KINO, kjer so bile na programu vstopnice, sinhronizirane slovenske risanke in seveda kokice, ki so obvezni del kinopredstav.
  • V sredo nas je obiskala PIKAGOGA KNJIGOLJUBKA, ki otroke kot maskota nagovorila k skupnemu branju zgodbic in pravljic. Z njo pa smo pričeli tudi z bralnim projektom našega vrtca.
  • Nato smo zaplesali in se zavrteli ob živahnih ritmih v PLESNI DELAVNICI S PLESNO UČITELJICO NINO iz Plesne šole Nina.
  • V četrtek smo se mali in veliki družili na igrišču vrtca ob PALAČINKAH POTEPINKAH. Še bolj slastne so bile zato, ker smo jih namazali z jurkino marmelado, ki smo jo pripravili nedolgo nazaj v vrtcu.
  • V petek je bil DAN ODPRTIH IGRALNIC. Ob igri so se družili otroci vseh starosti, ki so prehajali iz ene v drugo igralnico.
  • Otroci najstarejše skupine pa so se pridružili prireditvi ob Dnevu športa v ŠIC - u Ljutomer, ki ga je organiziral ODPM Ljutomer in ŠZ Ljutomer.

Pomembno je, da v današnjem času vsak otrok najde tiste aktivnosti, ki ga zares veselijo, saj bo le tako lahko razvil vse svoje potenciale. Naloga nas odraslih pa je, da mu le-te pomagamo najti in da ga spodbujamo, predvsem pa, da smo dober zgled ...družimo se, pojdimo skupaj v naravo, odložimo pametne naprave, berimo skupaj, pojmo, plešimo, bodimo odgovorni eden do drugega...

Skupaj uživajmo in se imejmo dobro vse dni v letu (velja za vse generacije).

Ksenija Kolar Švarc, pomočnica ravnateljice za vrtec




Več v Najmlajši