Au revoir, Občina Ljutomer!

Niko Miholič, podžupan Občine Ljutomer, nam je poslal izjavo, ki jo spodaj objavljamo v celoti.

Prlekija-on.net, sreda, 19. oktober 2022 ob 19:46
Niko Miholič

Niko Miholič

Drage občanke in občani, dragi prijatelji,

Od leta 2019 naprej sem si napisal ogromno govorov za različne predstave in dogodke, a noben zapis ni bil tako težek, kot je pričujoči. Od 2019 naprej sem se pripravljal na kandidaturo za župana in delal vse v smeri, da me ljudje spoznajo kdo sem, česa sem sposoben ter kaj lahko občanke in občani od mene pričakujejo v primeru izvolitve za župana. V tem obdobju smo imeli leto pred korono, dve koronski leti in letošnje leto, ki je približek temu, čemur bi lahko pred letom 2020 rekli »normalno leto«. A kljub omejitvam, ki smo jih doživeli, sem jaz osebno doživel Občino Ljutomer v povsem drugi luči, namreč precej pozitivni.

Ne govorim o krajih, naravi, cestah ali znamenitostih, ampak govorim o naši ljudeh. O občankah in občanih. O tistih, ki so na vsakem dogodku bili nasmejani in me kljub moji (včasih drugačni) pojavi lepo sprejeli, mi ponudili pogače, tünko in špricar ter se skupaj z mano smejali in veselili uspehov. Govorim o novih prijateljih, o novih povezanostih in o tem, da je naša občina močna predvsem zaradi vas oz. vseh tistih, ki delate za to, da je pri nas viden razvoj. Ker to ni predvolilni nagovor, se ne bom spuščal v to, kaj v naši občini manjka in kaj so tisti potenciali, v katere bi morali več vlagati. Bom pa napisal, zakaj sem se odločil, da izpustim tokratne lokalne volitve.

Kot vas veliko ve, sem podžupanstvo opravljal neprofesionalno, torej poleg svoje redne zaposlitve. V podjetju, v katerem delujem, sem zraven od začetka in ga pomagam graditi. Naredilo se je veliko in to ne samo v Sloveniji, ampak tudi v tujini. In prav tujina je tista, kamor namenjamo naš fokus v prihodnjem obdobju in zaradi česar ne morem sedeti na dveh stolčkih ter opravljati uspešno delo v podjetju in hkrati tudi na občini. Zato sem se odločil, da v letošnjem letu ne kandidiram za župana, ampak namenim naslednja leta družini in podjetju ter morda kakšnemu prostemu vikendu, ki ga v zadnjih štirih letih skoraj ni bilo. Kljub vsemu sem na današnji dan star svežih 37. let in vem, da čez štiri leta ne bom prestar za kandidaturo. Moja odločitev vsekakor ni stvar kakršnega koli političnega dogovora, ampak gre za mojo privatno odločitev iz zgoraj omenjenih razlogov, po kateri se danes veliko boljše počutim.

Zadnji tedni so bili zame izjemno težki. Ker sem obiskoval skorajda vse možne prireditve v zadnjih letih sem opazil, da imam veliko podpore. Veliko ljudi je bilo pripravljenih z mano iti naprej ter pomagati razvijati občino. Za vas mi je najtežje. Vi ste tisti, ki ste se kljub strahu ali negotovosti bili pripravljeni izpostaviti zraven mene in zato se vam vsem iskreno opravičujem, če sem vas pustil na cedilu. A vseeno menim, da naš čas še prihaja ter da ni nič izgubljenega. Hvala vam za vso podporo.

Hvala moji partnerki, moji družini in vsem prijateljem, ki ste se zaradi vseh mojih obveznosti morali prilagajati mojemu času. Vem, da je velikokrat bilo težko in včasih tudi nerazumljivo. A hkrati vem, da bo od sedaj naprej drugače.

In nenazadnje, hvala županji Olgi Karba in podžupanu Janku Špindlerju ter direktorici Angelci Lukman in Mihu Šoštariču ter ostalim sodelavcem občinske uprave. Hvala tebi, Olga, za priložnost in zaupanje. Tudi če nisva vedno imela enak pogled na kakšno stvar, to ne izniči našega skupnega dobrega dela, katerega ni bilo malo. Janko in Angelca, naših sestankov in druženj ne bom nikoli pozabil in verjamem, da bomo vsi imeli lep spomin na to obdobje. Še posebna zahvala pa gre Mihu Šoštariču, ki je bil bolj ali manj venomer z mano na vseh dogodkih, me spremljal in skupaj z mano razvijal ideje za boljši jutri. Miha, začela sva kot sodelavca, končala pa kot prijatelja. Hvala ti.

Spoštovane občanke in občani, dragi podporniki in prijatelji. Hvala vam za vse. To ni poslovilno pismo, ampak zgolj zahvala za preteklo obdobje. Ljutomer se bo razvijal naprej in upam, da bo v prihodnosti prišel čas, ko bo razvijanje občine zaupano meni. Tudi, če se začasno umikam iz lokalne politike, bom vedno delal v dobro naše občine po svojih najboljših močeh. Ne glede na to, če ne bom v funkciji, bom obiskoval domače prireditve in se veselil z vsemi vami. Se vidimo tam!

Niko Miholič, podžupan Občine Ljutomer



Več v Politika