SVOBODA LJUTOMER ZA! RAZVITO PRESTOLNICO PRLEKIJE

Oglasno sporočilo, ponedeljek, 24. oktober 2022 ob 07:25
Gibanje Svoboda Ljutomer

Gibanje Svoboda Ljutomer

Ljutomer je že od nekdaj veljal za pomembno upravno in trgovsko središče. V naši občini je bil organiziran prvi slovenski tabor, tu so organizirali prve kasaške dirke in posneli prve filmske zapise. Danes ima Občina Ljutomer razvito obrtno-podjetniško dejavnost, uspešne športnike, dijake, društva in posameznike. Kljub temu se soočamo s problematiko izseljevanja mladih in staranja prebivalstva. Primanjkuje stanovanj za mlade in bivalnih enot za starejše. Podjetja iščejo nov tehnični kader. Na območju Mure in Jeruzalemskih goric ostaja še ogromno neizkoriščenega turističnega potenciala, z novo umetniško gimnazijsko smerjo pa nastajajo priložnosti za razvoj kulture.

V novonastalem Gibanju Svoboda Ljutomer smo prepričani, da si Občina Ljutomer zasluži izrazitejši turistični, kulturni in gospodarski preboj, njeni prebivalci pa sobivati v zdravem okolju. Na listah za lokalne volitve se nas je združilo veliko zagnanih novih obrazov in takšnih z izkušnjami, ki si želimo živeti v občini, ki sliši in upošteva potrebe vseh generacij. Na to pot se nismo podali zato, da bi urejali vsak svoj vrt, ampak zato, da uredimo področja, ki bodo izboljšala kvaliteto življenja v naših krajih. Želimo biti svetniki, ki imajo jasno začrtane cilje razvoja za celotno območje občine in ki glasujejo v korist vseh občanov. In želimo si, da nas vodi predstavnica občank in občanov, ki bo delovala povezovalno - ne le znotraj občine, ampak tudi v širši regiji.

Kdo smo?

Skupaj z župansko kandidatko nas je 21: podjetnikov, kulturnikov, naravovarstvenikov, vinogradnikov, turističnih delavcev, študentov, upokojencev, učiteljev, gasilcev, zdravstvenih delavcev, ekonomistov. Vsak uspešen na svojem področju. Vsak svoj, enakopraven glas.

Za našo povezovalko, kandidatko za županjo in nosilko liste volilne enote 1, smo izbrali Bojano Gošnjak, izkušeno ekonomistko, poslovodkinjo in dolgoletno vodjo letovanja v Baški. Všeč nam je njena skrb za družino, sodelavce in živali. Všeč nam je, da kot mati razume potrebe mladih in se hkrati zaveda potreb starejših. Všeč nam je, da nas potrpežljivo posluša, podpira naše ideje in spregovori, ko je treba. Všeč nam je tudi to, da se spozna na finance, ker brez odgovorne in pametne porabe sredstev ne bomo mogli izvesti začrtanih projektov, kot so nova javna stanovanja za mlade, oskrbovane enote za starejše, podjetniški inkubator, turistični minibus, mobilne točke za vseživljenjsko učenje, ozelenitev Glavnega trga, kulturni center, nadgradnja športne in prometne infrastrukture v krajevnih skupnostih, okrepitev javnega potniškega prometa in še in še.

Bojana Gošnjak

Naš edini prvi moški, nosilec liste volilne enote 2, je Vitomir Kaučič, akademski slikar, poznan kot učitelj Vito, snemalec in fotograf šolskih predstav, režiser žanrskih filmov, mentor likovnih delavnic. Je daleč najmočnejši kandidat naokoli, a kljub svoji mišični masi nežna duša, sindikalni zaupnik, ki bo skrbel za socialno varnost občanov in se boril za višji kulturni standard v občini.

Vitomir Kaučič

Naša gonilna sila volilne enote 3 je Svetlana Oletič, izvrstna športnica, učiteljica, mama, pisateljica, prostovoljka in aktivistka, članica KS Mala Nedelja, ki nikoli ne počiva. Svetlana uživa v organizaciji dogodkov, na katerih zbira prostovoljna sredstva za potrebe lokalne skupnosti, a si želi, da bo lahko projekte, kot so nakup šolskih igral, ureditev spominskega parka, fitnesa na prostem, kolesarskih stez in Hotela Grozd, izvajala s podporo občinskega sveta.

Svetlana Oletič

In v kakšni občini si želimo živeti?

Alen se nam je pridružil, ker si želi živeti v občini, ki bo mladim posameznikom in družinam zagotovila nova javna stanovanja, jim dala prednost pri odkupu zemljišč in se na ta način zavzemala, da ostanejo v domači občini.

Anja si želi živeti v zdravem okolju z zelenimi površinami in čisto pitno vodo. V občini, ki pri prostorskem načrtovanju ne izvaja škodljivih posegov v naravo in ki zna pridobiti razpisna sredstva za obnovitvene projekte, kot sta revitalizacija reke Mure in ozelenitev Glavnega trga v Ljutomeru.

Samo si želi živeti v podjetni, napredni občini. Novi podjetniki potrebujejo ciljane finančne spodbude, javno dostopen poslovni prostor, svetovalno in pravno pomoč. Prihodnost je v panogah informacijske tehnologije in zelene energije. Za obstoječa podjetja potrebujemo dodatne strokovne programe, da pridobimo ustrezne kadre.

Sandi si želi, da bodo njegovi dijaki umetniki lahko ustvarjali v svoji občini, v novem centru kulture in umetnosti, ki bo stičišče kvalitetnih domačih in gostujočih filmskih režiserjev, gledališčnikov in glasbenikov.

Maja in Brigita si želita živeti v turistično razviti občini, v kateri bomo s povezovanjem dokazovali, da smo turizem ljudje, kjer bomo dodano vrednost razvijali tudi pri najmanjših ponudnikih in lokalnih pridelovalcih ter bolje izkoristili potencial bogate kulturne dediščine.

Dominik si želi, da bi imele vse krajevne skupnosti urejena športna igrišča in da bi vzpostavili pohodniško pot na prleškem bregu Mure.

Sara pa nam obljublja, da nam bo pomagala pri umestitvi nove sončne elektrarne, sodelovanju z regijskim stanovanjskim skladom, povezovanju z Mestno Občino Murska Sobota in nasploh z državo.

Gibanje Svoboda Ljutomer

Živeti želimo v razviti prestolnici Prlekije. Zato bomo glasovali za boljšo prihodnost Občine Ljutomer.

Našim programskim vsebinam in podrobnejšim predstavitvam lahko sledite na FB strani: https://www.facebook.com/GibanjeSvobodaLjutomer

Naročnik oglasa je Gibanje Svoboda



Več v Politika