Minister Bojan Kumer se je opravičil

Minister Bojan Kumer je v petek vzpostavil kontakt z Zvezo društev Moja Mura in se za neprimerne izjave v Murski Soboti tudi opravičil.

Prlekija-on.net, petek, 25. november 2022 ob 10:52
Mura

Mura

V četrtek smo poročali, da so v Zvezi društev Moja Mura bili "presenečeni, žalostni in zgroženi", nad izjavo infrastrukturnega ministra Bojana Kumra, ki je pred dnevi bil na obisku v Murski Soboti in kjer je ob tej priložnosti bilo tudi govora o morebitnih ponovnih aktivnostih za izgradnjo hidroelektrarne na reki Muri. Tam je minister izjavil: »Gospodarstvo in razvojni del sta se tukaj znašla na nasprotnih bregovih z nekimi civilnimi iniciativami, ki vas zelo omejujejo, in dostikrat ne pride resnica, kaj si Prekmurje želi, do Ljubljane

V zvezi so ob tem pričakovali, da se minister v najkrajšem času za te njegove neprimerne izjave vsem prizadetim javno opraviči ali celo razmisli o odstopu. Minister se je sedaj opravičil.

"Minister Bojan Kumer je že danes v petek vzpostavil kontakt z Zvezo društev Moja Mura in se za neprimerne izjave v Murski Soboti tudi opravičil. Če bo to storil tudi javno je to njegova odločitev. Poudarjamo, da je do sedaj edini visoki predstavnik izmed vseh vlad, ki je priznal napako. Tudi sedanja vlada je v koalicijsko pogodbo zapisala, da se HE na Muri ne bodo gradile. Seveda pa bi za Zvezo društev Moja Mura in prebivalce ob reki, bilo edino sprejemljivo, da se uresniči Uredba o odvzemu koncesije DEM za izgradnjo HE na reki Muri. To uredbo je spisal minister Jure Leben. Pričakujemo, da bo sedanja vlada to tudi storila, popravila napako prejšnjih vlad in ravnala tako kot minister Kumer, ki se je članom Zveze društev Moja Mura sicer v telefonskem pogovoru opravičil in je lahko za vzor množici naših visokih državni uradnikov," so ob tem sporočili iz Zveze društev Moja Mura.

Reka Mura

V Zvezi društev Moja Mura »presenečeni, žalostni in zgroženi« nad izjavo infrastrukturnega ministra
Več v Gospodarstvo