Prleški igralci pikada z največ uspeha na državnem prvenstvu v Vučji vasi

V Vučji vasi se je odvijalo 12. državno prvenstvo v klasičnem pikadu, kjer so prleški igralci osvojili več naslovov državnih prvakov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. december 2022 ob 07:57
Prleški igralci so osvojili odlične rezultate

Prleški igralci so osvojili odlične rezultate

V Vučji vasi, v večnamenski dvorani, se je v soboto, 3. in nedeljo, 4. decembra, odvijalo 12. državno prvenstvo v klasičnem pikadu. Tekmovanja se je udeležilo devet uvrščenih moških in štiri ženske ekipe v članski konkurenci. V dveh dneh je v osmih različnih kategorijah nastopilo skupno 186 tekmovalcev iz cele Slovenije.

V članskih konkurencah se je tekmovalo posamezno in v dvojicah, mladinci do 21 let pa so tekmovali samo posamezno 501 DO, moški in ženske.

Na celotnem tekmovanju so imeli največ uspeha igralci ŠD STRELEC Grlava, ekip TOP-GUN CLEANGRAD, ki so osvojili državne naslove.

MOŠKI ekipno 501 DO: igrali so selektor Darko Marinič, Andrej Gorjak, Sašo Vütek, Leon Mertük, Sebastijan Antolin, Mihec Topolnik, Luka Marinič, Matej Janžekovič in Uroš Žalik.

Ženske ekipno 501 DO: igrale so kapetanka ekipe Petra Klemenčič, Lea Zabavnik, Liljana Copot, Andreja Farkaš, Zala Gorjak in Jasmina Klemenčič.

Pikado

Pri mladincih do 21 let je 1. mesto dosegel Uroš Žalik, 2. mesto Luka Marinič (oba TOP-GUN CLEANGRAD).

Pri mladinkah do 21 let je 1. mesto zasedla Zala Gorjak, 2. mesto Klara Hebar (obe TOP-GUN CLEANGRAD).

Odlično so nastopali tudi igralci ŠD Vučja vas, ekipe Gabrielov barček z dvema prvima mestoma in ŠD LO-KO Logarovci Kokoriči z odličnimi uvrstitvami na tekmovanju.

V mladinski konkurenci pa so še odlično nastopili igralci FRIEND`S TEAM iz Kuzme.

Spodaj so priloženi tudi rezultati vseh tekmovanj za samo najboljša mesta na tekmovanju.



Več v Šport