Učitelji GŠ Slavka Osterca Ljutomer ponovno pripravili odličen koncert

Koncerte učiteljev šola organizira že od leta 2006. Na letošnjem koncertu je nastopilo 18 učiteljev, ki so za občinstvo pripravili zanimive točke in odlične izvedbe skladb.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. december 2022 ob 10:31
Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Na pragu prazničnih dni in pred zaključkom koledarskega leta so učitelji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer ponovno pripravili odličen koncert, ki je potekal v torek, 6. decembra, v Domu kulture Ljutomer.

Koncerte učiteljev šola organizira že od leta 2006. Na letošnjem koncertu je nastopilo 18 učiteljev, ki so za občinstvo pripravili zanimive točke in odlične izvedbe skladb. Koncert je povezovala učiteljica violine Hermina Matjašič.

Glasba, petje in ples izjemno pozitivno vplivajo na razvoj mladega človeka, zato učitelji v GŠ Slavka Osterca Ljutomer pri svojem delu ostajajo motivirani, ustvarjalni in kreativni.

S pomočjo sodobnih pedagoških pristopov izboljšujejo kakovost učnega procesa, torej način poučevanja, ki otroke navduši, poveže in spodbudi k razmišljanju in sodelovanju, obenem pa krepi avtoriteto učitelja. Z avtoriteto in avtonomnostjo učitelja želijo dosegati zadovoljstvo in zaupanje učencev in staršev. Prav zaupanja in spoštljivosti do poklica in dela učitelja v današnji družbi nekoliko primanjkuje!

Koncert je bil organiziran tudi v sklopu šolskih abonmajskih koncertov, zato je koncert obiskalo veliko učencev glasbene šole, ki so prišli poslušat svoje učitelje.

Ob zaključku koncerta je ravnatelj Stanislav Lašič čestital učiteljem za izveden nastop. Omenil je pomembnost in vlogo pedagoškega poklica v današnjem času.

Glasba je življenje! Naj bo naše življenje vsak dan prijazno in polno navdiha, tudi s pomočjo glasbe.

Foto: Vanessa Tivadar Photography



Več v Kultura in izobraževanje