Ideja za družinski izlet: Večerni sprehod med lučkami

Sprehod med lučkami je tudi letos zasnovan kot enosmerna pot, ki vabi iz enega prizora v drugega. Osvetlitve, odsevi, krajinska in reliefna raznolikost so zagotovilo, da bo večerni sprehod edinstveno doživetje za vse.

Prlekija-on.net, sobota, 17. december 2022 ob 15:36
Večerni sprehod med lučkami

Večerni sprehod med lučkami

Praznični december se je prevesil že v drugo polovico in konec leta se hitro bliža. V teh prazničnih dneh se lahko odpravimo v številne kraje, ki so se odeli v predbožično podobo, eden takšnih je tudi Arboretum Volčji Potok. Sprehod med lučkami je tudi letos zasnovan kot enosmerna pot, ki vabi iz enega prizora v drugega. Osvetlitve, odsevi, krajinska in reliefna raznolikost so zagotovilo, da bo večerni sprehod edinstveno doživetje za vse.

Posebna novost je 25 metrov dolg tunel, kjer se barva lučk postopno spreminja, tako da vsak korak ustvari nov pogled, nove barve in občutek, da smo v kristalni palači. Pred kuliso dvorca je 250 m2 velika svetlobna zavesa, na kateri se kot na filmskem platnu spreminjajo svetlobni prizori. Velika krogla je letos dobila nove lučke in glasbeno spremljavo. Opazili boste veliko srčkov, ki so jih namenili vsem obiskovalcem.

Za podrobnosti si lahko ogledate spodnji zemljevid.

Arboretum Volčji Potok

Večerni sprehod med lučkami je mogoč vsak dan, tudi med vikendi in prazniki, do 8. 1. 2023, predvidoma od 15.00 do 21.00. Park je razsvetljen od 16.00 dalje.

V parku obratuje kavarna nad francoskim parkom, ob vikendih in praznikih pa tudi začasni gostinski obrat v bližini upravne stavbe, kjer dobite  tople napitke in prigrizke za seboj.

Za otroke pripravljajo tudi belo pravljično deželo z Božičkom, jelenčki, medvedi in škrati. Pravljična dežela se nahaja pod platneno streho pri pristavi. Trgovina s spominki na vhodu v park je odprta vsak dan, tudi v času večernega sprehoda.

Vstopnice za večerni sprehod lahko kupite pri blagajni parka ali prek spleta.



Več v Družabno