Bo letošnji božič bel? Vremenoslovci izdali napoved.

Trenutno vse kaže, da se bo na božični konec tedna kar precej otoplilo, tako da od belega božiča spet ne bo nič, takrat naj bi tudi deževalo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. december 2022 ob 08:31
Nič ne bo od belega božiča

Nič ne bo od belega božiča

V prejšnjih dneh smo imeli sneg tudi do nižin, temperature so bile ponekod krepko pod ničlo, a trenutno vse kaže, da se bo na božični konec tedna kar precej otoplilo, tako da od belega božiča spet ne bo nič, takrat naj bi tudi deževalo.

"Nič kaj zimsko ne bo vreme okoli božičnih praznikov. Ob jugozahodniku bo prevladovalo bolj ali manj oblačno vreme. Jutranje temperature bodo precej nad lediščem, najvišje dnevne nad 10 °C," so ob tem zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Božično – novoletna voščila

Božično – novoletna voščila


V naslednjih dneh vsak dan topleje

Pri Arsu še napovedujejo, da bo v ponedeljek na Primorskem in v višjih legah delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bo precej megle ali nizke oblačnosti, ki bo ponekod vztrajala ves dan. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 5 do 9 °C.

V torek se bo od jugozahoda pooblačilo, nekaj jasnine bo v severnih krajih. Po nižinah bo ponekod dolgotrajna megla. Na Primorskem in Notranjskem bo popoldne občasno rosilo ali rahlo deževalo. Predvsem v višjih legah bo zapihal jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 1 do 6, ob morju do 9 °C.

V sredo bo večinoma oblačno, po nižinah severovzhodne Slovenije pa precej megleno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Topleje bo.

V četrtek bo sprva oblačno, čez dan se bo delno razjasnilo. Razmeroma toplo bo.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava