Za 11. januar predvidena stavka, kako bo s storitvami v SB Murska Sobota?

Vodstvo bolnišnice sporoča, katere storitve bodo na dan stavke opravljali nemoteno in kakšne bodo omejitve za nekatere storitve.

Prlekija-on.net, petek, 6. januar 2023 ob 10:54
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

V Splošni bolnišnici Murska Sobota je za 11. januar predvidena stavka sindikata zdravnikov in zobozdravnikov, FIDES. V bolnišnici bodo v primeru izvedbe stavke opravljali vse storitve, katerih opustitev bi v krajšem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja; zdravljenje vročinski stanj ali infekcij, zdravljenje poškodb in zastrupitev, zdravljenje kroničnih bolezni, druge storitve nujne medicinske pomoči, opravljanje prvih pregledov brez čakalne dobe najmanj v obsegu, ki potrjuje ali izključuje stanja iz prejšnjih navedb, predpisovanje zdravil in medicinskih pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih navedb.

Poleg navedenega bodo v ambulantnih dejavnostih opravljali preglede pod stopnjo nujnosti zelo hitro. Zdravnik je v času stavke dolžan opravljati še vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter bolnike, starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom ter ukrepe za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni. Pri operativi bodo na ta dan izvajali samo nujne posege.

"Paciente naprošamo, da sledijo informacijam v medijih, kajti v primeru, da do stavke ne bo prišlo, lahko vsi naročeni pacienti pridejo na dodeljen termin. V nasprotnem primeru, če se bo stavka izvedla, pa veljajo zgoraj navedeni ukrepi. V tem primeru bodo vsi naročeni pacienti preko SMS obveščanja prejeli obvestilo, kjer bo navedeno ali na pregled pridejo oziroma jim bo dodeljen nov datum pregleda (tega prejmejo naknadno)," ob tem sporoča vodstvo bolnišnice in vljudno prosi za razumevanje.Več v Gospodarstvo