V Ljutomeru kri darovalo okoli 240 krvodajalk in krvodajalcev

Letošnja zimska krvodajalska akcija je bila še nekoliko bolj posebna, saj jih je obiskala sveže upokojena sekretarka RKS-OZ Ljutomer Maša Senčar Germšek.

Prlekija-on.net, torek, 17. januar 2023 ob 14:41
Krvodajalska akcija v Ljutomeru

Krvodajalska akcija v Ljutomeru

Območno združenje Rdečega križa Ljutomer se zahvaljuje vsem krvodajalkam in krvodajalcem, ki so se udeležili zimske krvodajalske akcije, ki se je odvijala v ŠIC-u Ljutomer 9., 11. in 13. januarja 2023. Na odvzem je po predhodni telefonski najavi transfuzijskemu oddelku UKC Maribor vse tri dni skupaj prišlo približno 240 krvodajalk in krvodajalcev, kar je zelo lepo število. Veseli jih odziv vseh in vsakogar posebej, še posebej pa tistih, ki so se opogumili in odločili prvič darovati svojo kri. Med njimi je približno 30 dijakinj in dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Zaposleni ter polnoletni dijakinje in dijaki GFML se namreč že tradicionalno udeležujejo zimske terenske krvodajalske akcije v Ljutomeru.

Vsem krvodajalkam in krvodajalcem se zahvaljujejo tudi v imenu tistih, katerim s svojim dejanjem pomagate. Skupaj s prostovoljkami in prostovoljci ter strokovnimi delavci oddelka za transfuzijo UKC Maribor, katerim se prav tako zahvaljujejo za pomoč, podporo in izvedbo terenske krvodajalske akcije v Ljutomeru, so prispevali k zagotavljanju zadostnih količin te najdragocenejše življenjske tekočine. Želijo si, da bi tudi v bodoče ohranili sodelovanje, zato vas že sedaj vabijo, da si zabeležite datume poletne terenske krvodajalske akcije v Ljutomeru (24., 26. in 28. 7. 2023). Pred tem pa se lahko po predhodni najavi na telefonsko številko 02 512 34 53 udeležite odvzema krvi na oddelku za transfuzijo SB Murska Sobota, kjer imajo odvzeme vsak ponedeljek in sredo od 7:30 do 12:00.

Letošnja zimska krvodajalska akcija je bila še nekoliko bolj posebna, saj jih je obiskala sveže upokojena sekretarka RKS-OZ Ljutomer Maša Senčar Germšek. Ob tej priložnosti in v družbi predsednice RKS-OZ Ljutomer, Silve Duh, zaposlenih in prostovoljk RKS-OZ Ljutomer ter strokovnih delavcev oddelka za transfuzijo UKC Maribor se ji je za dolgoletno odlično sodelovanje in prispevek k promociji krvodajalstva zahvalila predstojnica Centra za transfuzijo, UKC Maribor, dr. Erika Kavaš.



Več v Kultura in izobraževanje