Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši

Zanimanje starejših in mlajših je preseglo vsa pričakovanja marljivih organizatorjev - Društva upokojencev Križevci.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. januar 2023 ob 10:07
Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši

Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši

Že polno zasedeni vsi mogoči in nemogoči prostori za parkiranje avtomobilov okoli Kulturnega doma v Križevcih, dne 21.01.2023, je napovedovalo tradicionalno prireditev »ZAPOJMO IN ZAPLEŠIMO MLJAJŠI IN STAREJŠI«. Prijetno ogreta in dekorirana dvorana je bila polno zasedena in marsikateri si je moral poiskati ustrezno stojišče v parterju ali na balkonu. Zanimanje starejših in mlajših je preseglo vsa pričakovanja marljivih organizatorjev - Društva upokojencev Križevci. Nadvse pestro prireditev je uspešno vodil ter duhovito in radoživo povezoval že naš stari znanec g. Bojan Rajk. Prireditev je odprla predsednica organizatorja g. Milica Hamler s kratkim nagovorom in pozdravi.

V pestri in navdihujoči prireditvi so sodelovali:

  • »Veseli Prleki« DU Križevci - vodja Dragica Škarjot.
  • Vrtec Križevci z veselimi in radoživimi otroki v kar dveh skupinah.
  • Otroški pevski zbor Osnove šole Križevci.
  • Kulturno društvo Križevci je poskrbelo za zabavni skeč pod vodstvom Mance Sušec.
  • Družina Fekonja iz Krapja je ubrano zapela lepe pesmi ob spremljavi kitare.
  • Ženski pevski zbor DU Ljutomer je prispeval zborovske pesmi pod vodstvom Tatjane Rožmarič Poštrak.
  • Folklorna skupina »LEŠČEČEK« iz Veržeja pod vodstvom Tjaše Rantaša, je s svojim slikovitim nastopom do dobra ogrela dlani gledalcev.
  • Moška vokalna skupina »Slavko Osterc« iz Veržeja pod vodstvom že omenjene Tatjane Rožmarič Poštrak pa je tudi čustveno odpela nekaj pesmi.
  • Tamburaška skupina iz Cvena pa je imela čast, da zaključi kulturni program prireditve.

Upokojenka Dragica Škarjot je bila zadolžena, da je vse nastopajoče skupine obdarila s cvetlico in pisnim priznanjem. Med samo prireditvijo je bil k mikrofonu povabljen novi križevski župan g. Branko Slavinec, ob koncu pa je Milica Hamler na oder povabila še med gledalci prisotnega prejšnjega župana g. Branka Beleca in se mu zahvalila za dolgoletno plodno sodelovanje z DU Križevci. Po uspešni prireditvi so bili vsi povabljeni na prigrizek in kozarček v sejno sobo občine, kjer so vse potrebno lepo pripravile članice DU Križevci. V imenu zadovoljnih obiskovalcev, hvala organizatorju!

J. G.



Več v Kultura in izobraževanje