Znan je datum 41. Maratona treh src ter bogat družabni program

Za dva večera bučnega dogajanja bo letos poskrbela Občina Radenci, ki bo na oder v parku Radenci privabila znana glasbena imena, ki bodo množico tekačev, navijačev in drugih obiskovalcev zabavali pozno v noč.

Prlekija-on.net, sreda, 15. februar 2023 ob 11:14
Maraton treh src bo v soboto, 20. maja 2023

Maraton treh src bo v soboto, 20. maja 2023

Znan je datum najbolj srčnega maratona v Sloveniji! Maraton treh src bo svojo 41. ponovitev doživel v soboto, 20. maja 2023. V gostoljubnih Radencih bo ponovno ponudil vse standardne tekaške discipline, športniki vseh starosti pa bodo lahko izbrali tudi preizkušnjo po svoji meri - od pohoda, otroških tekov, nordijske hoje, pa do teka v spremstvu štirinožnih prijateljev. Maraton treh src pa z letošnjim letom obeta tudi novosti v spremljevalnem zabavnem programu. Za dva večera bučnega dogajanja bo letos poskrbela Občina Radenci, ki bo na oder v parku Radenci privabila znana glasbena imena, ki bodo množico tekačev, navijačev in drugih obiskovalcev zabavali pozno v noč.

Maraton treh src je najstarejši maraton pri nas in tem delu Evrope, a s svojim poslanstvom ostaja vedno mlad in svež športni dogodek. Je edini maraton v Sloveniji, ki poleg standardnih disciplin (tek na 5, 10, 21 in 42 km) ponuja tudi tekmovanje v nordijski hoji, rekreativni pohod, otroške teke in edinstven tek s kužki. Lani si je kot prva tekaška prireditev pri nas prislužil tudi naziv »ZERO WASTE prireditev«, ki jim ga je v lanskem letu podelilo društvo Ekologi brez meja.

»Naša zaveza zeleni prihodnosti in krožnemu gospodarstvu ostaja. Prav tako pa Maraton treh src ostaja zvest najvišji kakovosti organizacije športnega dogodka, ki jo je z odlično oceno prepoznala tudi Evropska atletska zveza. To je del našega DNK, ki si ga delimo tudi z lokalno skupnostjo. Veseli smo, da nas Maraton treh src povezuje in s sodelovanji vsako leto skupaj rastemo,« je povedal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora 41. Maratona treh src.

Dva dni zabave - razlog več, da obiščete Radence

Maraton treh src in občina Radenci sta tesna partnerja pri izvedbi te znamenite prireditve. Tudi tako uspešna ne bi bila, če ne bi vključevala celotne lokalne skupnosti in namen večernih koncertov je bil prav ta - zahvala občanom, da sodelujejo kot prostovoljci in se strinjajo z zaporami cest ter ostalimi omejitvami, ki veljajo na tretjo soboto v mesecu maju.

»Danes je ta dogodek že tako obsežen in pomemben, da se nam je zdelo prav, če na večerni koncert povabimo zares slovite glasbene izvajalce in poskrbimo, da dobro vzdušje ob startu traja vse do poznih večernih ur,« je povedal Roman Leljak, župan občine Radenci. V soboto se boste tako zabavali ob glasbi Učiteljic in Lidiji Bačić. A Maraton treh src se zares začne že večer prej, ko velika večina tekačev prevzame svoje startne številk. »Verjamem, da bo samostojni glasbeni koncert Jana Plastenjaka za zaključek dneva pred maratonom dovolj velika motivacija in prava spremljava za lahke noge v soboto,« še dodaja župan.

Prijave so že odprte!

Prek spletne strani Maratona treh src prijava posameznikov za tekaške discipline znaša 39 evrov (Maraton Radenska Classic, Polmaraton Radenska Medium, Tek Radenska Naturelle ali Oazin tek), za Nordijsko hojo pa 32 evrov. Cenejše prijave se končajo z 19. aprilom, ko se zaključuje tudi prijava tekaških skupin (min. 10 tekačev) po ceni 37 evrov na posameznika.

Aktualne informacije o Maratonu treh src so dostopne na: www.maraton-radenci.si

Do 16. februarja velja poseben Valentinov popust s kodo LOVE41MTS, ki jo vpišete pri prijavi.



Več v Šport