V Ljutomeru počastili Evropski dan jezikov

Dijaki in dijakinje so pripravili delavnice v angleškem, nemškem, francoskem in španskem jeziku

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. september 2011 ob 18:431
Evropski dan jezikov v Ljutomeru

Evropski dan jezikov v Ljutomeru

Dijaki/nje in profesorji/ice Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so v ponedeljek dopoldan na Glavnem trgu v Ljutomeru počastili 26. september - Evropski dan jezikov. Pripravili so stojnico z letaki in plakati ter izvedli anketo z mimoidočimi in obiskovalci stojnice.

Za učence OŠ Ivana Cankarja so pripravili delavnice v angleškem, nemškem, francoskem in španskem jeziku, s pomočjo katerih so predstavili Evropsko unijo in njene uradne jezike, med katerimi je seveda tudi slovenščina.

Kviz o Evropski uniji je pokazal, da tudi osnovnošolci kar precej vedo o Evropski uniji, v nemški delavnici so sestavljali nemške besede, v francoski so se naučili pesmico in nekaj fraz, v španski pa s pomočjo igre španske številke do deset. Svoje znanje angleščine so preizkusili v pogovoru z naravnima govorkama angleškega jezika,  Angležinjo in Američanko.

Glavni namen počastitve tega dne pa je bil opozoriti, da je sicer pomembno znati kakšen tuj jezik, vendar je najpomembneje  poznati in imeti rad svoj jezik slovenščino, ki je tako bogata, da si nam ni treba izposojati nobenih tujk, da izrazimo kar koli in da bi bila imena trgovin, okrepčevalnic in podjetij dosti lepša, če bi bila slovenska.


Več v Kultura in izobraževanje