V Ljutomeru ponovno uprizorili Katastrofalno večerjo

Komedijo so uprizorili članice in člani Gledališke skupine KD Ivan Kaučič iz Ljutomera, ki se je preimenovala v Gledališko skupino Srečka Centriha, v spomin na Srečka Centriha, režiserja, igralca in prijatelja skupine, ki se je lani maja žal poslovil od nas.

Prlekija-on.net, petek, 10. marec 2023 ob 17:32
Komedija Katastrofalna večerja

Komedija Katastrofalna večerja

V četrtek, 9. marca, so v Domu kulture Ljutomer ponovno uprizorili komedijo francoskega komediografa Marca Camelottija: Katastrofalna večerja. Komedijo so uprizorili članice in člani Gledališke skupine KD Ivan Kaučič iz Ljutomera, ki se je preimenovala v Gledališko skupino Srečka Centriha, v spomin na Srečka Centriha, režiserja, igralca in prijatelja skupine, ki se je lani maja žal poslovil od nas. Premiera je sicer bila uprizorjena januarja 2018.

Tudi tokrat je dvorana uživala ob prigodah in nezgodah na odru ter se nasmejala do solz. V igri nastopajo Samo Tuš (Bernard), Ljuba Erhatič (Jacqueline - njegova žena), Marko Jerebič (Robert - njegov prijatelj), Nina Žitek/Danijela Kutnjak (Suzanne - njegova ljubica), Romana Ivanuša (kuharica Suzete) in Albin Rožman (George - kuharičin mož).

(Totalno) katastrofalna večerja je predelava bulvarne komedije francoskega komediografa Marca Camolettija, ki jo na slovenskih odrih od leta 1993 dalje uprizarjamo pod naslovom Pridi gola na večerjo; avtor priredbe, avstrijski igralec in kabaretist perzijskih korenin Michael Niavarani, je besedilo, polno situacijske in besedne komike, priredil, osvežil in dramaturško izostril za uprizoritev v mestnem gledališču v avstrijskem Berndorfu; od tam pa je to krenilo na zmagoviti pohod po avstrijskih in nemških odrih. Gre za situacijsko komedijo, ki govori o pristnih, namišljenih, zlaganih, želenih, prikritih in še kakšnih odnosih med poročenim parom, ki ima vsak svojega ljubimca oz. ljubico. En sam telefonski klic, ki ga pomotoma prevzame Jacqueline, podere vse načrte in cel vikend obrne na glavo njenemu možu Bernardu... Idilična hišica, ki je vikend na podeželju. Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let - ljubica pa ima rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo (vključno s kuharico), za vsak primer, za izgovor, za alibi, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja. Na domnevno moški vikend, zabavo. Toda ta prijatelj je skrivni ljubimec njegove žene, ki se zdaj nepričakovano pojavi na vratih. Kuharica se pretvarja, da je model in model se mora pretvarjati, da je kuharica, v resnici pa ne razlikuje juhe od torte. Izmišljena nečakinja, mama, ki je nenadoma zbolela, in Casanova srednjih let, predvsem pa laž za lažjo ...

Kako se bo vse to izteklo? Bo na koncu vendarle zmagala prava ljubezen? Ima laž kratke noge?



Več v Kultura in izobraževanje