RK Pomurje klonil proti prvoligašu

RK Pomurje - RK Maribor Branik 21:41

Prlekija-on.net, sreda, 28. september 2011 ob 17:18
RK Pomurje

RK Pomurje

Igralci prvoligaša RK Maribor Branik so v 1/16 Pokala Slovenije bili premočan nasprotnik za nepopolno ekipo Pomurja. Pri domačih sta manjkala Mesarec in Kores.

Začetek tekme je verjetno presenetil tudi Mariborčane, saj je ekipa Pomurja držala rezultat do 8:9. V 5. minuti je celo povedla s 4:3. V začetku tekme je blestel in držal vse niti v rokah Marko Jankovič za katerega visoka obramba gostov ni našla rešitve in je dosegel prvih 9 golov svoje ekipe.

Do konca prvega polčasa se je ekipa Pomurja približala do 13:16 za kaj več pa je zmanjkalo razpoloženih igralcev, moči in znanja. Polčas se je končal z rezultatom 14:19. V drugem polčasu so dobili priložnost mlajši, manj izkušeni igralci. Maribor pa je samo višal prednost in rutinirano zmagal z rezultatom 21:41.

Ekipa je prikazala borbeno igro, vendar se je poznala odsotnost dveh zunanjih igralcev, predvsem pa moč prvoligaša Maribora. Ekipo Pomurja že v petek 30.9.2011 čaka prvo gostovanje v Novi Gorici proti tamkajšnji ekipi.

RK Pomurje: Jankovič 13 (3/4), Merica 4, Titan 2 in Kozelj in Ščavničar po 1 gol.

RK Maribor Branik: Šoštarić 9, Tarabochia 6, Špelić 4, Razgor 4, Pučnik 4, Vujič 3, Legnar 3, Mirkovič 3, Svalina 2, Fister 2 in Lesjak 1.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Več v Šport