Magi ponovno Balkanski prvak

Osvojil je tri prva mesta: v teku na 60 metrov in teku na 60 metrov z ovirami in bil član štafete 4 x 200 metrov v kategoriji M 60, ki je s 1. mestom in časom 1.56,89 postavila nov balkanski rekord.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. marec 2023 ob 11:02
Zdravko Mauko-Magi na Balkanskem prvenstvu

Zdravko Mauko-Magi na Balkanskem prvenstvu

V soboto in nedeljo je bilo v Istanbulu 7. Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane v dvorani. Tekmovanje je bilo v dvorani Atakoy, kjer je bilo pred dnevi za člansko atletsko ekipo Slovenije uspešno Evropsko prvenstvo z osvojenima dvema medaljama. V vseh disciplinah, ki potekajo v dvorani je nastopilo 452 atletov veteranov iz 12 držav. V starostnih kategorijah na 5 let od 35 naprej je tekmovalo tudi 18 atletov iz Slovenije, med njimi štiri ženske. Vsak tekmovalec je lahko nastopil samo v štirih disciplinah. Z majhno ekipo so bili Slovenci zelo uspešni z veliko osvojenimi medaljami.

Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je osvojil tri prva mesta: v teku na 60 metrov in teku na 60 metrov z ovirami in bil član štafete 4 x 200 metrov v kategoriji M 60, ki je s 1. mestom in časom 1.56,89 postavila nov balkanski rekord. Tekli so še: Egon Arčon in Miroslav Simšič iz AK Nova Gorica ter Marko Božiček iz AK Kladivar Celje.

Magi je osvojil tudi 2. mesto v skoku v daljino, kjer je zmagal Hasan Kasap iz Turčije, tretji je bil atlet iz Albanije.

Zelo uspešni z osvojenimi medaljami sta bili tudi najstarejši tekmovalki iz Slovenije, 76-letni Jožica Rogelj iz AK Novo mesto in Marjeta Čad iz Ljubljane.

Člani Balkanske veteranske atletske federacije so izglasovali, da bo prihodnje leto 8. dvoransko prvenstvo v Bukarešti, kot je znano je bilo lansko leto prvenstvo v Novem mestu.



Več v Šport