Kulturno društvo Anton Krempl že sedmič pripravilo akcijo »Plačaj z verzom«

Lokacija je bila bar Žirafa Mala Nedelja. Prejeli so rekordno število pesmi. Vse pesnitve, ki so nastale, so dragocene, najbolj pa tiste, ki so pisane v prleškem narečju.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. marec 2023 ob 14:51
Akcija »Plačaj z verzom«

Akcija »Plačaj z verzom«

Ob svetovnem dnevu poezije je Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja prijazno povabilo vse, ki ob pomladnem dnevu čutijo v srcu navdih za pesnitve, da so se pridružili akciji »plačaj z verzom«.

Lokacija je bila bar Žirafa Mala Nedelja. Prejeli smo rekordno število pesmi, na kar smo še zelo ponosni. Vse pesnitve, ki so nastale, so dragocene, najbolj pa tiste, ki so pisane v prleškem narečju.

Tako se naša akcija ni pretrgala, saj smo jo speljali tudi v preteklih dveh letih. Hvala lastnici bara Žirafa, Maji Vrbnjak, za prijazen odziv.

Letos smo se lahko brez omejitev z veseljem družili ob jutranji kavi in zapisali svoje verze, ki so posamezniku privreli iz srca.

V društvu se zavedamo, da s takšnimi in podobnimi kratkimi akcijami dosežemo veliko, saj na tak način opozorimo na delovanje našega društva.

V letu Prleških vrednot in zelene pismenosti se bomo v literarni sekciji poigrali s pesnitvami, kako pa naj ostane še skrivnost.

Liljana Peršak



Več v Kultura in izobraževanje