Pri Svetem Tomažu so pripravili Veseli večer

V večeru, v katerem so obujali spomine na preteklost in to prepletali s sedanjostjo, smo lahko videli veliko starih običajev in navad.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. april 2023 ob 08:13
Veseli večer pri Svetem Tomažu

Veseli večer pri Svetem Tomažu

V kulturni dvorani pri Svetem Tomažu je v soboto, 1. aprila in nedeljo 2. aprila 2023, potekal Veseli večer. Pripravila ga je dramska sekcija Kulturnega društva Fran Ksaver Meško Sveti Tomaž, ki jo vodi Jožica Rajh.

V večeru, v katerem so obujali spomine na preteklost in to prepletali s sedanjostjo, smo lahko videli veliko starih običajev in navad. Prikazali so žganjekuho oz. »žgajaro«, kot se je spominjajo naši predniki, ob tem pa obudili igre preteklega časa, kot so »podiranje peči« ali »biti Rihtara«. Poleg zanimivih iger so obiskovalce opomnili tudi na prijetno druženje, ob starih ljudskih običajih in pokazali, da se je včasih marsikaj dalo urediti tudi brez sodobne tehnologije, ki nas danes tolikokrat omejuje. Gledalci, ki so dvorano pri Svetem Tomažu dodobra zapolnili, so tako doživeli vesel in nasmejan večer.

Na odru so se obiskovalcem predstavili Jani Raušl, Nika Cizerl, Mateja Hržič, Matjaž Lipovšek, Darja Lipovšek, Saša Vidovič, Boštjan Geč, Ivan Rajh, Urška Belšak, Kristijan Rubin in Albin Belšak. Za dobro voljo pa so poskrbeli tudi domači muzikanti, ki so nastopajoče spremljali skozi ves večer.

Ob koncu prireditve je zbrane pozdravila Zlatka Majcen, predsednica Kulturnega društva Fran Ksaver Meško Sveti Tomaž, ki se je zahvalila nastopajočim in režiserki Jožici Rajh ter izpostavila dejstvo, da smo na odru lahko videli preplet mladih in nekoliko starejših ter sedanjost in preteklost, skozi igro posameznikov, ki tvorijo homogeno skupino. Ob tem je še poudarila, da gre za amaterske igralce, ki podnevi hodijo v službo in opravljajo svoje obveznosti, ob večerih pa pripravljajo vsebino za to, da razveselijo gledalce in, da to, kot je opaziti na odru, počenjajo z veseljem in dobro voljo. Zaželela jim je še veliko uspešnega dela.

Vsi nastopajoči so se od obiskovalcev poslovili s pesmijo in obljubili, da se kmalu spet vidijo.

Foto: Ivan Trunk



Več v Kultura in izobraževanje