V Galeriji A. Trstenjak bodo odprli razstavo Upodobitve lendavskih goric v likovnih delih iz zbirke Galerije – Muzeja Lendava

Umetniške stvaritve odstirajo pogled v pester mozaik našega najvzhodnejšega mesta, ki je že stoletja povezano tudi z žlahtno kapljico in vinsko kulturo.

Prlekija-on.net, torek, 11. april 2023 ob 08:20
Upodobitve lendavskih goric v likovnih delih

Upodobitve lendavskih goric v likovnih delih

Splošna knjižnica Ljutomer OE Galerija in Galerija - Muzej Lendava vas prijazno vabita na odprtje likovne razstave, ki bo potekala v sredo, 12. aprila 2023, ob 18. uri v prostorih Galerije A. Trstenjak (ob Domu kulture) v Ljutomeru.

Na desnem bregu Mure je letošnje leto posvečeno Prleškim vrednotam in zeleni pismenosti. Sinonim za Prlekijo so ob kulinaričnih dobrotah, tudi vinogradi. Zato vam v Galeriji A. Trstenjak z veseljem postavljajo na ogled izbrana dela akademskih umetnikov iz zbirke Galerije - Muzeja Lendava. Umetniške stvaritve odstirajo pogled v pester mozaik našega najvzhodnejšega mesta, ki je že stoletja povezano tudi z žlahtno kapljico in vinsko kulturo.

Na otvoritvi bodo za žlahtno kapljico poskrbeli Vina Krampač, Vinogradništvo Smej, Vina Kulčar, Vino Ozmec Ilovci, Vinogradništvo družina Novak in Vinoreja Kaučič.

Vljudno vabljeni!



Več v Kultura in izobraževanje