Voznica in dva voznika začasno ostali brez vozniških dovoljenj, enega so pridržali

Ormoški policisti so med vikendom ustavili dva voznika in voznico, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. april 2023 ob 10:55
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 21. aprila, ob 23.55 je bilo voznici osebnega avtomobila začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, saj je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 0,31 mg/l v izdihanem zraku. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 00.15 je bilo vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeto vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Voznik je opravljal preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil 0,45 mg/l v izdihanem zraku. Tudi temu kršitelju je bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

V soboto, 22. aprila, ob 00.23 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo odvzeto vozniško dovoljenje, odrejeno pridržanje po 24. čl. ZPrCP in zoper voznika bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

V nedeljo, 23. aprila, ob 18.06 so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru in poškodovanju ceste. Na kraju so od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari, zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru pa so kršitelju izdali plačilni nalog.

Ob 18.16 so bili obveščeni o prostem gibanju psa. Policisti so lastnici izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o cestah.

Ob 21.05 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog zaradi Kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.




Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00