Pohodniki na Jeruzalem dobili svojo pesem

Člani ansambla Slovenski zvoki ljudem predajajo luštno kvintet polko, ki govori o pohodu na Jeruzalem za 1. maj ter dajejo pohodnikom in glasbenikom izziv, da zapojejo in zaigrajo skladbo po poti proti vrhu tega prleškega vinorodnega griča.

Prlekija-on.net, petek, 28. april 2023 ob 19:50
Slovenski zvoki - Pohod na Jeruzalem

Slovenski zvoki - Pohod na Jeruzalem

Ansambel Slovenski zvoki je zabeležil 20 let ansambla leta 2020, ampak takrat jih je presenetila korona in niso mogli izpeljati jubilejnega koncerta in izdati albuma. Ta trenutek je prišel konec lanskega leta, ko so predstavili dvojni album z 20 novimi skladbami in z 20 starimi uspešnicami.

Skladba iz albuma, ki je izposavljena tokrat, nosi naslov Pohod na Jeruzalem. Ideja za skladbo je nastala v mislih Bojana Lugariča, ko se je ansamblu pridružil Žan Potočnik, ki prihaja iz jeruzalemskih koncev. Avtor besedila Matej Trstenjak je le nekaj dobrih kilometrov oddaljen od te prečudovite vinorodne pokrajine. Ker se tudi sam vsako leto poda na pohod na Jeruzalem za 1. maj, je iz tega nastala zgodba omenjenega komada.

Glasbeni izdelek so posneli v studiu Lugoton, katerega lastnik je vodja ansambla Slovenski zvoki Bojan Lugarič. Sam je tudi avtor glasbe in aranžmaja, besedilo pa je spisal prleški pisec Matej Trstenjak.

Pesmi lahko prisluhnete v videu.

Slovenski zvoki


Več v Glasba in film