Pri PGD Hermanci slavnostno pričakali prihod novega vozila

V zgodovini PGD Hermanci je to njihovo prvo povsem novo gasilsko vozilo, zato je bilo navdušenje še toliko večje.

Prlekija-on.net, nedelja, 30. april 2023 ob 17:55
Prihod novega vozila PGD Hermanci

Prihod novega vozila PGD Hermanci

Pri Prostovoljnem gasilskem društvu Hermanci so se sanje o novem gasilskem vozilu GVM-1 pričele rojevati lansko zimo. Ker je njihov takratni avto bil že dotrajan in je imel večjo okvaro, je bila želja še toliko večja. Po dolgem in premišljenem iskanju primernega dobavitelja avta, so se končno odločili za Renault Trafic pri PSC Ljutomer. "Tako smo se v aprilu 2022 podali v zbiranje starega železa, da bi si prislužili nekaj denarja. Odziv in pomoč krajanov Hermancev in Vuzmetincev je bil neverjeten. Prav tako so nam krajani priskocili na pomoč z zbiranjem denarja za novo vozilo. Brez njih in naših donatorjev - Anušek Akord d.o.o., Zemeljska dela Rajko Bukovec s.p., Stanko Čurin s.p., Keramičarstvo Stanko Kolarič s.p., Ekološka kmetija Kocjan, Kmetija Davorin Kocjan, Babič d.o.o., Vulkanizerstvo Miran Ščavničar s.p. ter občina Ormož, nam samim ne bi uspelo. Res jim en velik hvala," so nam ob tem povedali.

Letos marca so vozilo prevzeli na PSC Ljutomer ter ga odpeljali v Avtocenter Žunkovič v izdelavo nadgradnje. "V AC Žunkovič so se izredno hitro ter kvalitetno lotili dela. Tako smo že 29. aprila prvič naš novi GVM-1 postavili v garažo. Pričakali smo ga gasilci, člani ter gasilci 3. sektorja Gasilske zveze Ormož s slavnostnim curkometom. V zgodovini PGD Hermanci je to naše prvo čisto novo gasilsko vozilo, zato je bilo navdušenje toliko večje in od ponosa so se marsikomu od nas zarosile oči," so še nam povedali ob tem pomembnem dogodku za društvo.

Uraden prevzem vozila bo sicer 24. junija letos z gasilsko veselico. Več informacij bodo objavili v kratkem, zato vabljeni, da jim sledite na FB profilu Prostovoljno gasilsko društvo Hermanci.

 

Objavil/a Prostovoljno Gasilsko Društvo Hermanci dne Sobota, 29. april 2023

Hvala Alen Žinko

Objavil/a Prostovoljno Gasilsko Društvo Hermanci dne Nedelja, 30. april 2023


Več v Gospodarstvo