14. Dan prijateljstva v vrtcu Mala Nedelja

Pred vrtcem se je zbralo 214 malih in velikih pohodnikov iz vrtcev Mala Nedelja, Cezanjevci, Ljutomer, Stročja vas, Cven, Križevci, Razkrižje in Veržej.

Prlekija-on.net, torek, 9. maj 2023 ob 13:10
14. Dan prijateljstva v vrtcu Mala Nedelja

14. Dan prijateljstva v vrtcu Mala Nedelja

Letošnji majski dnevi so bolj obarvani z dežnimi kapljicami kot s soncem, ampak nam je prvi majski petek bil namenjen kot zelo sončen.
Tega smo bili zelo veseli, saj smo načrtovali že 14. tradicionalni Dan prijateljstva: pohod prijateljstva in druženje v domačih krajih in druženje po pohodu.

Pred našim vrtcem se nas je zbralo 214 malih in velikih pohodnikov iz vrtcev Mala Nedelja, Cezanjevci, Ljutomer, Stročja vas, Cven, Križevci, Razkrižje in Veržej.

Na pohod smo se podali po poti, ki je vodila od vrtca skozi vas Kuršince, Bodislavce, vrnili pa smo se po drugi poti čez Kuršince in skozi Malo Nedeljo do vrtca. Tako smo naredili krog. Vse poti pri Mali Nedelji vodijo gor, pa malo dol, pa spet gor, kar smo mi že vajeni, otroci iz drugih vrtcev pa so pot prav tako zmogli. Spotoma smo se odžejali in na kratko spočili.

Otroci so med potjo opazovali cvetoče drevje, velike sadovnjake, konje, kokoši, koze, marsikje nas je pozdravil hišni kuža, gozd nam je nudil senco in pomladno ptičje petje. Podeželje s svojo neokrnjeno in zdravo naravo nudi otrokom obilico veselja in spoznavanja okolja, v katerem živimo.

Da je pot potekala varno, sta poskrbela policist in policistka iz PP Ljutomer, ki sta pohodnike spremljala na pohodu.
Ob vrnitvi so se otroci in vzgojiteljice okrepčali z napitki, sadjem, piškoti. Nato je sledila plesna animacija, ki jo je pripravila plesna učiteljica Nina iz Plesne šole Nina, ki se je prijazno odzvala našemu povabilu k sodelovanju. Kljub opravljenemu pohodu in sončni pripeki otroci niso bili nič izmučeni: zaplesali in zavrteli so se v zanimivih otroških plesih in animacijah, ki jih je pripravila ga. Nina.

Na koncu smo skupaj zapeli in zaplesali našo himno prijateljstva.
Preden smo se poslovili, so otroci dobili še zaslužene medalje, ki so jih kot spomin odnesli domov. Ker pa v našem vrtcu aktivno delujemo v Letu prleških vrednot in zelene pismenosti, je vsaka skupina ponesla v svoj vrtec semena sončnic, ki s svojo rumeno barvo simbolizirajo prijateljstvo, sonce, nasmeh.
Vsak dan je lahko lep, a Dan prijateljstva je leto za letom nekaj drugačnega in posebnega.
Zato otroci in vzgojiteljice z veseljem pridejo k Mali Nedelji s posebnim veseljem in žarom v očeh. In se z zadovoljstvom v srcu vrnejo v svoje vrtce. To pa nam pomeni največ.

Zapisala: Ksenija Kolar Švarc, pomočnica ravnateljice za vrtec



Več v Najmlajši