Reke na vzhodu lahko dosežejo večje pretoke. Deževalo bo tudi v naslednjih dneh.

Reka Ščavnica ima trenutno v Pristavi pretok preko 14 m3/s in je visoka 170 cm.

Prlekija-on.net, petek, 12. maj 2023 ob 19:22
Reka Ščavnica v Ljutomeru

Reka Ščavnica v Ljutomeru

Obilno deževje v preteklih dneh je povzročilo, da so nekatere reke, predvsem v vzhodni Sloveniji, precej narasle. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bodo reke v vzhodni polovici Slovenije dosegle velike pretoke, drugod bodo ostali večinoma srednji. V noči na petek so najmočneje narasle reke v severovzhodni Sloveniji, predvsem na območju Pohorja, kjer se lahko razlijejo na območjih pogostih poplav. Mura se ponekod lahko razliva znotraj protipoplavnih nasipov. Reka Ščavnica ima trenutno v Pristavi pretok preko 14 m3/s in je visoka 170 cm.

V petek zvečer bo še nekaj krajevnih ploh, ki bodo ponoči prehodno ponehale. Jutranje temperature bodo od 5 do 11 °C. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19 °C.

V nedeljo bo večinoma oblačno z občasnim dežjem. V ponedeljek se bo delno razjasnilo, popoldne bodo posamezne plohe. Nekoliko topleje bo. V torek kaže na oblačno in deževno vreme z burjo na Primorskem.

Reka Ščavnica
Temperatura, pretok in višina reke Ščavnice v Pristavi v petek, vir: si-vreme.com
Vremenska napoved
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija

Danes bodo reke po Sloveniji naraščale. Reke v vzhodni polovici Slovenije bodo dosegle...

Objavil/a ARSO vode dne Četrtek, 11. maj 2023


Več v Narava