Deževje povzroča nevšečnosti; voznik zapeljal v podvoz zalit z vodo

V Frankovcih je zaradi obilnih padavin potok prestopil bregove in ogrožal 10 stanovanjskih objektov, dve gospodarski poslopji in cestno infrastrukturo.

Prlekija-on.net, nedelja, 14. maj 2023 ob 08:55
Dež v Ljutomeru

Dež v Ljutomeru

Tudi v nedeljo obilno dežuje, meteorna voda tako povzroča kar nekaj nevšečnosti. V soboto, ob 19.52 je v naselju Frankovci, občina Ormož, zaradi obilnih padavin potok prestopil bregove in ogrožal 10 stanovanjskih objektov, dve gospodarski poslopji in cestno infrastrukturo. Gasilci PGD Loperšice, Ormož, Hardek in Ključarovci pri Ormožu so s protipoplavnimi vrečami zajezili in preusmerjali tok vode ter na dveh stanovanjskih objetih prečrpali jaške za odpadne vode.

V nedeljo, ob 00.10 je v naselju Grajena, občina Ptuj, zaradi močnega deževja meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Grajena so iz stanovanjskega objekta izčrpali okoli 12 kubičnih metrov vode. Ob 00.18 je na Muzejskem trgu na Ptuju meteorna voda zalila prireditveni objekt. Gasilci PGD Ptuj so preusmerili tok vode in tako preprečili nadaljnje zatekanje vode v prostore.

Ob 6.05 uri pa je na Čarmanovi ulici na Ptuju voznik osebnega vozila zapeljal v podvoz zalit z vodo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policiji. Voznika vozila ni bilo na kraju.

Narasla reka Ščavnica

Reke na vzhodu bodo hitro naraščale in se razlivale ob strugah


Reke na vzhodu se bodo razlivale ob strugah

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bodo reke v Podravju, Pomurju in Posotelju v nedeljo dopoldan hitro naraščale in se sredi dneva pričele razlivati ob strugah. Posamezne med njimi lahko v popoldanskem in večernem času poplavijo na območju pogostih poplav.

Reka Mura se bo predvidoma razlivala znotraj proti poplavnih nasipov. Popoldan so možna razlivanja manjših rek tudi v osrednji in južni Sloveniji, v noči na ponedeljek se bo pričela razlivati tudi Krka. V nedeljo čez dan lahko na več mestih pride do zastajanja in poplavljanja padavinske vode.

Reke v Podravju, Pomurju in Posotelju bodo v nedeljo dopoldan hitro...

Objavil/a ARSO vode dne Sobota, 13. maj 2023
Reka Ščavnica v Ljutomeru

Reke na vzhodu lahko dosežejo večje pretoke. Deževalo bo tudi v naslednjih dneh.




Več v Narava