S pesmijo in ubranimi glasovi navdušili poslušalce na sakralnem koncertu dveh zborov

Številni poslušalci so napolnili soboško stolnico in z gromkimi aplavzi nagradili oba zbora, ki sta v zaključni pesmi Lastovki v slovo združila glasove in tako povezala več generacij.

Prlekija-on.net, sreda, 24. maj 2023 ob 10:40
Sakralni koncert dveh zborov

Sakralni koncert dveh zborov

MePZ Štefana Kovača je v nedeljo, 21. maja, v stolni cerkvi Sv. Nikolaja odpel svoj 54. pomladni sakralni koncert. Gostje večera so bili pevci in pevke gimnazijskega pevskega zbora iz Murske Sobote. Oba zbora vodi Tomi Bušinoski, ki je profesor glasbe na Gimnaziji v Murski Soboti.

Številni poslušalci so napolnili soboško stolnico in z gromkimi aplavzi nagradili oba zbora, ki sta v zaključni pesmi Lastovki v slovo združila glasove in tako povezala več generacij. Pevke in pevce v ljubezni do glasbe povezuje srčna vrvica do lepega petja in ubranih zvokov v čast naravi, veselju, ljubezni, božjemu stvarstvu in upanju v vse dobro. Domača in tuja pesem je poslušalce pospremila v nov delovni teden z mislijo na lepe in dobre stvari, ki jih znamo opaziti, nagraditi in častiti.

Pevci in pevke MePZ Štefana Kovača bodo svoj zadnji koncert v sezoni izvedli skupaj s pevci mladinskega zbora Junge Chöre iz Münchna, ki bodo Mursko Soboto obiskali od 7. do 10. junija. Koncert bo v petek, 9. 6. 2023, ob 19.30 v stolni cerkvi Sv. Nikolaja v Murski Soboti. Prijazno vabljeni!

Naj vas mladi fantje in dekleta očarajo z zborovsko glasbo za vse generacije, se dotaknejo vaše duše in razveselijo vaše srce!



Več v Kultura in izobraževanje