Okusi Prlekije na Glavnem trgu v Ljutomeru

Okusi Prlekije je prireditev, ki prvič obiskovalce vabi ta petek, 26. maja 2023, ob 16. uri na osrednji trg prleške prestolnice. Predstavili se bodo prleški ponudniki, dogodek pa bo hkrati promocija nove lokalne valute Klopotec, ki se bo uporabljala na območju Prlekije za kulinarična doživetja.

Oglasno sporočilo, sreda, 24. maj 2023 ob 23:03
Okusi Prlekije

Okusi Prlekije

Etno-kulinaričen dogodek bo poskrbel čisto za vse. Ljubitelje hrane bo razvajala bogata kulinarična ponudba lokalnih ponudnikov tradicionalne prleške hrane, vinoljubom bo postrežena pristna prleška kapljica, manjkala pa ne bo niti domača glasbena spremljava. Dogodek bo odprl kitarist Dominik Černjavič, spremljali boste lahko nastop folklornikov s Cvena, tamburaše ter prisluhnili skupini Bosi. Dogodek bo z znanimi komadi zaključil prleški glasbenik Samo Budna.

Okusi Prlekije je prireditev, ki prvič obiskovalce vabi ta petek, 26. maja 2023, ob 16. uri na osrednji trg prleške prestolnice. »Namen prireditve je povezati gastronomsko ponudbo na območju Prlekije in ustvariti nov tradicionalni pomladni dogodek. Dogodek bo povezal ponudnike iz osmih občin Prlekije in jim omogočil vzpostavitev partnerskega odnosa,« je dejala Daša Horn iz Prleške razvojne agencije giz, ki skupaj z Občino Ljutomer pripravlja to prireditev, ki se bo v prihodnje selila tudi po ostalih osmih prleških občinah.

Povabljeni sodelujoči na stojnicah so glavni predstavniki gastronomije iz vseh osmih občin, vsak od njih bo pripravljal tradicionalne jedi in jedi iz lokalnih sestavin.

Na Glavnem trgu v Ljutomer se bodo s svojo ponudbo ta petek predstavili: Lončarstvo Žuman, Gostišče Stari Hrast, Hotel Jeruzalem, Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, Kmetija Čarička, Terme Banovci, Čebelarstvo Tigeli, Bioterme Mala Nedelja, Gostišče Taverna, RG bistro, Radgonske gorice, Vinska fontana Kapela, Radenska d.o.o., Oljarna Kocbek, Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, Gostilna Zorko, Kmetija Paldauf&BeEko in Eko Grünt Trstenjak.

Na naslednjih prireditvah Okusi Prlekije bodo sodelovali tudi drugi ponudniki, začeli so s tistimi, ki so se povabilu odzvali in so med prvimi, ki bodo prvi uvedli lokalno valuto Klopotec v svoje poslovanje. Dogodek bo hkrati promocija nove lokalne valute Klopotec, ki se bo uporabljala na območju Prlekije za kulinarična doživetja.

Z dogodkom se bo izboljšala avtentična gastronomska ponudba in prepoznavnost jedi na našem območju. Ponudnikom iz vseh osmih občin omogoča povezovanje in vzpostavitev partnerskega odnosa.

Jedi in pijače, ki spadajo med tradicionalne in so zastopane na območju Prlekije so: čemažev namaz, Radgonska penina, mineralna voda Radenska, prleška gibanica, kisla žüpa, prleška tünka, razkriški mlinci, traminec, ocvirkovica, postržjača, jedi z bučnim oljem, šipon, ajdov krapec, sirovi štruklji, gibinske ribe, jedi z medom, ajdovi žganci in še katere, ki vas bodo presenetile na dogodku Okusi Prlekije v petek, 26. maja od 16 ure naprej na Glavnem trgu v Ljutomeru.

Okusi Prlekije



Več v Družabno