Voznik traktorja odvzel prednost motoristu, sopotnica se je huje poškodovala

Voznik traktorja je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti zapeljal na lokalno cesto in zaprl pot vozniku motornega kolesa, kateri je zaradi tega moral zavirati in ob tem padel z motornim kolesom v obcestni jarek.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. maj 2023 ob 07:38
Trčila sta traktor in motorist

Trčila sta traktor in motorist

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 26. maja, ob 12.30 so v naselju Hardek kontrolirali voznika kolesa, odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kolesarju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto, 27. maja, ob 19.23 so policisti kontrolirali voznika traktorja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 28. maja, ob 2.40 so policisti kontrolirali voznika, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal 0,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izrečena globa.

Ob 17.52 so bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na lokalni cesti v naselju Vičanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik traktorja zaradi neupoštevanja pravil o prednosti zapeljal na lokalno cesto in zaprl pot vozniku motornega kolesa, kateri je zaradi tega moral zavirati in ob tem padel z motornim kolesom v obcestni jarek. Voznik motornega kolesa je zadobil lahko telesno poškodbo, sopotnica na motornem kolesu pa hudo telesno poškodbo. S reševalnim vozilom sta bila odpeljala v Splošno bolnišnico na Ptuju. Zoper voznika traktorja bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.



Več v Črna kronika