Tekmovalci bodo poskusili čim hitreje premagati 287 stopnic

Dober mesec po Maratonu treh src vse ljubitelje teka v regiji čaka nov izziv - tek po stopnicah na radgonski grad.

Prlekija-on.net, torek, 13. junij 2023 ob 11:03
Tek po stopnicah na radgonski grad

Tek po stopnicah na radgonski grad

Dober mesec po Maratonu treh src vse ljubitelje teka v regiji čaka nov izziv - tek po stopnicah na radgonski grad. V nedeljo, 18. junija 2023, ob 10. uri bodo tekmovalci preizkusili svojo vzdržljivost ter poskusili čim hitreje premagati 287 stopnic.

Ljubitelji tekov po stopnicah že poznajo tek na kristalno palačo ter tek na stolp Vinarium. Prav na teh dveh prireditvah je kampanja #NORCI, pod pokroviteljstvom Radenske, navdušila vse, ki so nori na gibanje, in tako se je rodila ideja za najbolj srčen tek po stopnicah pri nas - tek po stopnicah na radgonski grad.

Tekaški vzpon po grajskem stopnišču, ki ga organizirata Športno društvo Tri srca in Radgonske gorice, je dobrodošla dopolnitev v ponudbi domačih rekreativnih prireditev, saj bo poleg tekmovalnega dela postregla tudi s pestrim spremljevalnim programom v okviru dogodka »Dan odprtih kleti« Radgonskih goric. Poskrbljeno bo za prav vse vrste navdušencev - tako športnih kot gurmanskih. Vabljeni, da se nam pridružite in v objemu idiličnih radgonskih goric preživite aktiven vikend v sproščenem vzdušju in družbi tistih, ki so nori na gibanje.

Prijave so možne prek spleta do 13. junija po znižani ceni 15€ oziroma na dan dogodka 20€ (med 9. in 10. uro).

Tek po stopnicah? Zakaj pa ne!

Tek po stopnicah je lahko zabavna preizkušnja in hkrati odlična dopolnitev tekaških treningov. Znano je, da tek pospeši prekrvavitev našega telesa, kar ima izjemno blagodejen učinek na naše počutje in zdravje. Če tečemo po stopnicah pa naša vadba dobi novo dimenzijo, saj je veliko intenzivnejša. Z njo razvijamo moč, eksplozivnost, hkrati pa tudi oblikujemo mišice nog in zadnjice. Zato se namesto z dvigalom raje odpravite peš in se tako pripravite na najbolj nor tekaški vzpon tega leta!

Nekaj zanimivosti iz proge:
- 287 stopnic
- 43 metrov nadmorske višine
- Rekord proge - moški: 48 sekund 40 stotink, ženske 01:01:90
- Število do sedaj pretečenih »šteng« vseh udeležencev: 37.349

Več na: https://www.norcinastengah.si/




Več v Šport