Poletna vzdrževalna dela v okolici – pregled najpogostejših opravil!

S sončnimi žarki in toplimi temperaturami prihaja tudi obdobje, ko se posvečamo urejanju in vzdrževanju okolice, tako našega doma kot tudi javnih prostorov. Poletna vzdrževalna dela so pomembna naloga, ki nam omogoča ohranjanje prijetnega in urejenega okolja, hkrati pa tudi podaljšuje življenjsko dobo naših objektov in površin.

Oglasno sporočilo, petek, 23. junij 2023 ob 10:56
Poletna vzdrževalna dela v okolici

Poletna vzdrževalna dela v okolici

Letos sicer res pozno, vendar je zdaj sezona lepšega, toplejšega vremena neizpodbitno pred vrati, zato zavihajte rokave in nase navlecite delovna oblačila ter se lotite vsega, s čimer ste morda kar malce predolgo odlašali. Pa nikar ne imejte slabe vesti.

V maju nas je pošteno namakalo, zaradi česar ni bilo priložnosti, da bi iz shrambe vzeli visokotlačni čistilnik in vsa druga orodja, s pomočjo katerih bi osvežili dom ter njegovo neposredno okolico. Morda pa tega niti niste mogli storiti, ker ste se v hišo komaj vselili in si še niste priskrbeli vseh pripomočkov, ki bi vam bili pri tem v pomoč.

Vabim vas, da spoznate najzanesljivejšo znamko čistilnega orodja Kärcher, ki jo v Sloveniji zastopa tudi Kärcher center Kušljan, družinsko podjetje z več kakor štiridesetletno tradicijo.

Opravila, ki se jim kot lastnik hiše ne morete izogniti

S pomladjo in poletjem se število obveznosti, ki jih imate kot prebivalec hiše, prične večati. A če so vaši predniki zanje porabili ogromno časa, si vi delo lahko olajšate in namesto metle ter smetišnice izberete Kärcher visokotlačni čistilnik, pometalec tal in še celo paleto drugih pripomočkov, s katerimi boste delo opravili veliko hitreje.

Kärcher pometalec tal

Kar pomeni, da boste imeli več prostega časa, ki ga boste lahko namenili uživanju v svoji nepremičnini oziroma njeni okolici.

Kako se lotiti opravil? Kje začeti in s čim si pri tem pomagati?

Svetujemo vam, da pričnete v hišil in očistite prah ter čez zimo nabrano umazanijo v kleti, shrambi, na podstrešju, v garaži, delavnici in drugih nebivalnih prostorih - po potrebi pa si pomagajte z visokotlačnim čistilnikom.

Nadaljujete lahko s pregledom klimatskih naprav ali ventilatorjev, saj jih boste v naslednjih mesecih gotovo potrebovali. V kolikor klima zahteva zamenjavo filtra, dodajanje plina ali kakršenkoli drug poseg, pokličite serviserja in se dogovorite za njegov obisk.

Preden pritisne vročina ga boste namreč lažje dobili, kakor takrat, ko bo njegov urnik polno zaseden, njegove misli že utrujene, storitve pa vsaj malce dražje.

Če imate kamin, s sesalnikom za pepel odstranite saje in druge prašne delce ter površine ob njem očistite z visokotlačnim čistilnikom. Ko to naredite, se prepričajte, da dimnik ustreza varnostnim zahtevam, če se pokaže potreba po popravilu ali profesionalnem čiščenju pa pokličite dimnikarja in ga prosite za strokoven pregled ter nasvet.

Sesalnik za pepel

Sesalnik za pepel sicer shranite v lopo, ker ga boste takoj, ko se prične sezona žara, še kako potrebovali.

Nazadnje preglejte žaluzije, polkna, komarnike in drugo opremo na oknih, nato pa si privoščite predah, kajti čaka vas še vrsta opravil okoli hiše, kjer vam bo visokotlačni čistilnik prišel še bolj prav kakor v hiši.

Visokotlačni čistilnik vodilne znamke čistilnih naprav Kärcher je na voljo v več različicah

  • Visokotlačni čistilnik serije Full Control Plus in Premium Full Control Plus
    Premore tipko za uravnavanje stopnje tlaka, s katero upravljate neposredno na pištoli le s palcem, Multi sistem 3 v 1 pa poskrbi, da menjava pršilne cevi sploh ni potrebna, ker ima visokotlačni čistilnik šobo za čistilo in avtomatsko doseže polni curek ter učinkovito odstrani vso umazanijo. Serija Premium se od običajne razlikuje po tem, da Premium izdelki vsebujejo tudi boben za cev.

  • Visokotlačni čistilnik serije Full Control in Premium Full Control
    Tlak je prikazan na sami pištoli, kjer je tega mogoče nastaviti, medtem ko je naloga teleskopskega ročaja poenostaviti shranjevanje. Nadvse enostavna je prav tako uporaba čistila, ki temelji na sistemu Plug'n'Clean. Tudi v tem primeru se Premium izdelki od običajnih razlikujejo po vključenosti bobna za cev.

  • Akumulatorski visokotlačni čistilnik K2 Battery
    Visokotlačni čistilnik, katerega pogon je akumulatorski, predstavlja idealno rešitev za manjša čistilna dela na mestih, kjer v bližini ni vtičnice. Je izredno lahek in ga je možno prenašati brez vsakršnih težav, kljub temu pa velja za izredno zmogljivega.

  • Visokotlačni čistilnik z bencinskim motorjem
    Tudi ta visokotlačni čistilnik je prenosljiv in povsem avtonomen ter ga je mogoče uporabljati kjerkoli, opremljen pa je z zmogljivim, a varčnim bencinskim motorjem.

Visokotlačni čistilnik Kärcher

Izberite visokotlačni čistilnik znamke Kärcher in pri tem upoštevajte izključno svoje potrebe. Vse izvedbene različice odražajo razvojno dovršenost, visoko kakovostne standarde, več desetletne izkušnje in inovativnost. Kärcher tako končnemu kupcu zagotavlja optimalno razmerje med kakovostjo in ceno.

Opravila na prostem pričnite z obrezovanjem dreves in grmovnic, da se te ne bodo dotikale hiše, ker boste na ta način zmanjšali zadrževanje vlage znotraj lastnega doma, nadaljujte pa s košnjo trave ter urejanjem cvetličnega vrta ali lončnic, ki krasijo okolico.

Ko opravite vsa dela, zaradi katerih vrt in dvorišče izgledata še manj urejena kakor prej, preverite streho in očistite žlebe, pri čemer vam bo znova v pomoč visokotlačni čistilec, ki bo učinkovito odstranil manjše dele odpadlega listja ter drugo umazanijo.

S tem se vzdrževalni posegi na sami hiši zaključijo. Čas je torej, da očistite fasado. Če ste to storili že v preteklih letih in za tem še ni potrebe, pa vzemite v roke čistilca oken ter se lotite oken, da bo vaš pogled iz hiše bister in jasen.

Preden z družinskimi člani končno pojeste letošnje prvo kosilo na terasi ali vrtu oziroma na piknik povabite prijatelje, uredite še vse zunanje površine - teraso, balkon, dovozne poti, dvorišče. Pri tem se bo vrednost zanesljivega pomočnika, kot je visokotlačni čistilec, pokazala v polnem obsegu, saj bi brez njega za prav te porabili največ časa. Tako pa predlagamo, da ga raje namenite namestitvi vrtnega pohištva in pripravi žara ter se prepustite brezdelju.




Več v Gospodarstvo