Kadrovske spremembe v ljutomerskem Meteorplastu

Grdović ostaja, trije odhajajo k prvaku Dobovcu.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. junij 2023 ob 10:12
Denis Kneževič, Thomas Pihler in Miha Prijol zapuščajo Meteorplast

Denis Kneževič, Thomas Pihler in Miha Prijol zapuščajo Meteorplast

Po zgodovinski osvojitvi tretjega mesta v 1. slovenski futsal ligi se je vodstvo ljutomerskega Meteorplasta že pričelo pripravljati na sezono 2023/24, ki se bo pričela konec septembra. Članska ekipa in selekcija U19 bosta priprave pričeli konec avgusta, ostale selekcije pa septembra.

V minuli sezoni je člansko ekipo vodil hrvaški strateg Robert Grdović, ki ostaja na trenerskem mestu tudi v novi sezoni. Kljub temu, da so igralci, ki so si priigrali bronasto kolajno, obljubili, da bodo še eno sezono ostali v ljutomerskem klubu, je v tem tednu prišla presenetljiva novica, da se Denis Kneževič, Thomas Pihler in Miha Prijol selijo k aktualnemu prvaku Dobovcu. »Dobili so finančno veliko boljše ponudbe, zato so se odločili za zamenjavo kluba. Nimamo namere podirati naše finančne konstrukcije, zato ne mislimo tekmovati z drugimi klubi na tem področju. Zahvaljujemo se jim za vse, kar so dali našemu klubu, in jim želimo vse dobro v novi sredini,« je dejal predsednik Meteorplasta Saša Makoter ter dodal: »Zdaj se bomo morali tudi mi ozreti po tržišču in privabiti v klub ustrezne zamenjave za tiste, ki so nas zapustili

V obdobju po koncu minule sezone in do pričetka priprav v avgustu igralci ljutomerske ekipe ne počivajo. Igrajo na številnih turnirjih, Alen Ruis, Niko Kosec in Luka Lovrec pa so del slovenske izbrane vrste do 19 let, ki se pripravlja na septembrsko evropsko prvenstvo v Poreču. Slovenija se bo ta konec tedna v Dobrepolju in Novem mestu, v sklopu priprav, pomerila z izbrano vrsto Finske.




Več v Šport