Obeležili 5. praznik Krajevne skupnosti Stara Cesta

Osrednja slovesnost ob krajevnem prazniku in dnevu državnosti je bila v nedeljo, 25. junija, pred gasilskim domom v Mekotnjaku.

Prlekija-on.net, sobota, 1. julij 2023 ob 11:58
5. praznik KS Stara Cesta

5. praznik KS Stara Cesta

V sklopu 5. praznika Krajevne skupnosti (KS) Stara Cesta so v soboto, 24. junija, najprej izvedli tekmovanje v ruskem kegljanju. Tekmovanje je potekalo v organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Desnjak. Prvo mesto je osvojila ekipa gostiteljev, drugo mesto je zasedlo PGD Mekotnjak - Stara Cesta, tretje pa Turistično društvo Stara Cesta.

Osrednja slovesnost ob krajevnem prazniku in dnevu državnosti je bila v nedeljo, 25. junija, pred gasilskim domom v Mekotnjaku. Slovesnosti so se med drugim udeležili tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba, podžupana Boris Filipič in Janko Špindler ter predsednik KS Ljutomer Cveto Melin. V svojem nagovoru je županja izpostavila investicije, ki so se in se še izvajajo na območju vasi Desnjak, Mekotnjak in Stara Cesta, ter pohvalila delovanje društev, predsednik KS Stara Cesta Robert Kosmajer pa je ob tej priložnosti podelil pokale najboljšim trem ekipam s tekmovanja v ruskem kegljanju in zahvale vsem, s katerimi krajevna skupnost sodeluje. Kulturni program so pripravili otroci iz Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci in Bojanovi muzikanti.




Več v Kultura in izobraževanje