Odprli obnovljene in razširjene športne prostore NK Podvinci

Novi prostori skupaj s pritličjem in 1. nadstropjem merijo 700 m2 uporabnih površin.

Ivan Trunk, sreda, 5. julij 2023 ob 09:07
Odprtje novih prostorov NK Podvinci

Odprtje novih prostorov NK Podvinci

Nogometni klub Podvinci je v soboto, 10. junija, priredil svečano odprtje obnovljenih in razširjenih športnih prostorov, ki skupaj s pritličjem in 1. nadstropjem merijo 700 m2 uporabnih površin. S tem so v pritličju pridobili štiri slačilnice, slačilnico za sodnike, pralnico, kotlovnico, sobo za prvo pomoč, obnovljene WC prostore in klubski bar, vse potrebno za igranje v tretji nogometni ligi.

Investicija je stala 360.000 evrov, večino je financirala MO Ptuj, sam NK Podvinci je od tega financiral 100.000 evrov in pa veliko prostovoljnega dela članov kluba. Prostore v 1. nadstropju pa bodo dokončno uredili v prihodnjih letih in bo še potrebnih okrog 100.000 evrov sredstev za dokončanje prostorov kot jih imajo v načrtu.

Veselica NK Podvinci

Ob odprtju novih športnih prostorov pripravili še veselico


V kulturnem programu na začetku svečanosti sta nastopili Mia Lah in Jasa Podvršek, ki sta na violini zaigrali nekaj skladb, nato pa sta na v slavnostnem nagovoru zbrane nagovorila Mitja Lah, predsednik NK Podvinci in Nuška Gajšek, županja MO Ptuj. Po nagovorih je sledil svečan prerez traku in pogostitev gostov, nato je sledila še veselica s skupino Smile band.

Nogometi klub Podvinci je bil ustanovljen leta 1979 in so do leta 2004 igrali na drugih igriščih v okolici. Od leta 2004 so se namestili na tej lokaciji in so si uredili prava nogometna igrišča in pozneje prve garderobe, ter so od takrat dobro napredovali v razvoju kluba. Danes ima NK Podvinci 250 članov, od tega 180 aktivnih nogometašev, ki so razporejeni v devet selekcij od najmlajših do veteranov.

Klub vsako leto osvoji naslov prvaka v kateri od selekcij. Letos so veterani osvojili naslov državnih prvakov Slovenije in pa kadeti, ki so osvojili naslov prvaka MNZ Ptuj.

Veterani NK Podvinci, foto: FB NK Podvinci

Veterani NK Podvinci postali državni prvaki





Več v Šport