Nekatera območja še vedno brez napajanja električne energije

Kljub intenzivnemu odpravljanju poškodb električnega omrežja v preteklih dneh, so nekatera območja še vedno brez napajanja električne energije.

Prlekija-on.net, sobota, 15. julij 2023 ob 20:49
Poškodbe električnega omrežja

Poškodbe električnega omrežja

Po močnih nevihtah z vetrom, ki so zajele širši del oskrbnega območja družbe Elektro Maribor in povzročile poškodbe električnega omrežja, se sanacija le-tega nadaljuje. Razmere so bile zelo hude, saj je v prvi fazi bilo kar 50.000 odjemalcev brez napajanja električne energije.

Kljub intenzivnemu odpravljanju poškodb električnega omrežja v preteklih dneh, so nekatera območja še vedno brez napajanja električne energije. Tako se sanacija nadaljuje tudi čez vikend. Vključene so vse razpoložljive ekipe, ki se trudijo čim prej zagotoviti odpravo napak v omrežju.

Ob tem je potrebno poudariti, da je delo na terenu zelo oteženo in tudi nevarno, zato je velikega pomena upoštevati tudi varnostne ukrepe, ki lahko vplivajo tudi na zdravje in varnost zaposlenih.

Ponoči nas je zajelo neurje

Zaradi močnih neviht ponoči brez oskrbe z električno energijo ostalo 50 tisoč odjemalcev


"Sodelavci se že ves čas trudijo čim prej zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo s preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev. Oskrba z električno energijo danes verjetno še ne bo zagotovljena za vse uporabnike. Uporabnike naprošamo, da si po možnosti najdejo alternativo," sporočajo iz Elektra Maribor.

"Zavedamo se pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo in vseh nevšečnosti, ki jih prekinitev napajanja z električno energijo prinese s seboj.
Uporabnike prosimo za razumevanje in prosimo, da ravnajo z napravami z ustrezno previdnostjo in kot da so pod napetostjo
," še ob tem sporočajo.

Ponoči je naše kraje zajelo neurje

Nad severovzhodom se je razbesnelo silovito neurje





Več v Gospodarstvo