Uspel prvi večer nostalgije

Začeli so se »DOSOR-jevi seniorski večeri«

Filip Matko, nedelja, 23. oktober 2011 ob 19:04
DOSOR-jev seniorski večer

DOSOR-jev seniorski večer

Igranje Melite Rauter na pianino v zadnjem delu jedilnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v četrtek, 20. oktobra, ob 18. uri naznanil pričetek prvega »DOSOR-jevega seniorskega večera«.
Pobudo za tovrstno druženje, s pridihom kavarniškega vzdušja, je dala predsednica Društva upokojencev Radenci, Marija Erveš. Da se enkrat mesečno v DOSOR-ju organizira »Seniorski večer«, je njeno idejo z veseljem pozdravila direktorica tega doma Mateja Hauser. Prepričana namreč je, da bi tovrstna ponudba popestrila dogajanje v DOSOR-ju in dala aktivnim stanovalkam in stanovalcem možnost za dodatno družabno življenje in širjenje socialne mreže.

Marija Erveš je namreč predlagala, da se enkrat v mesecu, po večerji, srečajo in družijo upokojenci, stanovalci DOSOR-ja in morebitni drugi gostje in to ob poslušanju »žive« ter primerno vnaprej posnete »zimzelene« glasbe, po želji in možnostih udeležencev večera pa se morda celo zapleše. Udeležencem srečanj pa bodo na voljo topli napitki, ker gre pravzaprav že za skoraj zimski čas. Zatorej je prišlo do dogovora, da se do konca koledarskega leta 2011 pripravijo trije takšni »poizkusni« večeri (oktobra, novembra in decembra). Izvedli bi se naj vsak tretji četrtek v mesecu.

Prvi »Seniorski večer« je vsekakor uspel. O vsebini tovrstnih večerov v prihodnje je spregovorila pobudnica, predsednica DU Radenci Marija Erveš, ob njej pa je v imenu DOSOR-ja ves čas sodelovala Helena Maguša Stanek. Zbralo se je 20 udeleženk in udeležencev, ki so večkrat zapeli in zaploskali pianistki na pianinu Meliti Rauter, pa tudi solo pevki Radmili Radojević. Slednja je iz svoje repertoarja večino opomnila na številne znane, že skoraj pozabljene, pesmi nekdanje skupne domovine Jugoslavije, od Makedonije preko Srbije ter Bosne in Hercegovine do Hrvaške in Slovenije. Zatorej ni manjkalo želja, da se pianistko in solo pevko povabi na naslednji »Seniorski večer« v novembru, čeprav sta organizatorki že napovedali nova presenečenja.


Več v Kultura in izobraževanje