Humanitarno ob dnevu solidarnosti tudi Mladinski center Prlekije in Mladinski svet Ljutomer

S pomočjo donacije prostovoljcev iz Nemčije sta predstavnika Mladinskega centra Prlekije in Mladinskega sveta Ljutomer predala obsežno donacijo dezinfekcijskih in higienskih pripomočkov ter drugih najnujnejših življenjsko potrebnih potrebščin za posameznike in družine, ki so jih prizadele poplave.

Prlekija-on.net, sobota, 19. avgust 2023 ob 09:24
Humanitarna pomoč

Humanitarna pomoč

Letošnje poletje nam ne prizanaša. Tudi v Pomurju so nas prizadele poplave in ljudje se soočajo z izgubo občutka varnosti, ki je temelj za kvaliteto življenje. Travma ostaja in jo je treba ubesediti ter predelati. Za psihološko oporo ob poplavah je na voljo tudi brezplačna telefonska številka: 080 30 64 - vsak dan med 16. In 22. uro, ki jo zagotavlja Društvo psihologov Slovenije.

Da bi se življenje čimprej vrnilo v stare tire in bi fizične posledice, ki so ostale na lastnini bile čimprej renovirane sta prispevali tudi nevladni organizaciji Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO in Mladinski svet Ljutomer, ki sta izvedli donacijsko akcijo v sodelovanju z družbeno odgovornimi trgovinami in predali prehrambene izdelke za posameznike in družine, ki so v teh dneh utrpeli škodo in posledično izgubili za življenej najnujnejše potrebščine.

S pomočjo donacije prostovoljcev iz Nemčije sta predstavnika Mladinskega centra Prlekije in Mladinskega sveta Ljutomer tako predala obsežno donacijo dezinfekcijskih in higienskih pripomočkov ter drugih najnujnejših življenjsko potrebnih potrebščin za posameznike in družine, ki so jih prizadele poplave.

MCP pa s svojo humanitarno pomočjo tudi uspešno nadaljuje tudi v bodoče, kot to že uspešno izvaja več kot 30 let od svojega obstoja, zadnja leta pa še toliko bolj intenzivno ter kontinuirano. Zavedamo se namreč, da ni dovolj enkratna pomoč, pač pa je zagotavljanje solidarnosti do pomoči potrebnih dobrodošlo čisto vsak dan, ker so stiske mnogih velike.

David Brumen prostovoljec iz MCP




Več v Kultura in izobraževanje